Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

28/9/2015, Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Προώθηση του Πράσινου Τουρισμού από τον Δήμο Χανίων

28.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων οι εναλλακτικές δράσεις για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού, με επίκεντρο τα Κεραμειά, καθώς πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο σύνολο των εκδηλώσεων του ειδικού αφιερώματος, με θέμα: “ Το Κρητικό Τοπίο – Μαδάρα – Κούμοι – Μιτάτα ”.

Στόχος του Δήμου Χανίων και ειδικότερα της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, που είχε και τον συντονισμό των δράσεων, ήταν η ανάδειξη των πλούσιων αγροτουριστικών πόρων του Δήμου, προκειμένου να προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

«Φέτος ο Δήμος μας για πρώτη φορά εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο,καθώς θεωρούμε ότι ο τόπος μας και το νησί μας δεν προσφέρουν μόνο ήλιο, ουρανό και θάλασσα προσφέρουν πολλούς θησαυρούς, που πρέπει να τους ανακαλύψουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας και στους συνδημότες μας να μπορέσουν να τους απολαύσουν και να τους αξιολογήσουν”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, καλωσορίζοντας, όσους παρευρέθηκαν στην Πλατυβόλα του οικισμού Σπηλιάρα των Κεραμειών για την παρουσίαση του βιβλίου και τη βράβευση του μέλους της Ένωσης Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού, επίτιμου Προέδρου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, Αντώνη Πλυμάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων εξήρε την προσφορά του τιμώμενου στην καταγραφή και την ανάδειξη των φυσικών τοπίων και των ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχών μας, αναφέροντας πέραν των άλλων ότι ο Αντώνης Πλυμάκης με το έργο του πρόλαβε εκτός των άλλων να καταγράψει έθιμα και στοιχεία της παράδοσης μας, που πλέον δεν υπάρχουν. Στον κ. Πλυμάκη προσφέρθηκε από τον κ. Βάμβουκα τιμητική διάκριση του Δήμου Χανίων για την πολύτιμη προσφορά του στην προβολή των κρυφών και ανεκτίμητων θησαυρών του τόπου μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, Γεωργία Σαρικάκη, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ο κ. Καλογερής, ενώ σε αυτή παρευρέθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννης Μαράκης, καθώς και μέλη των τοπικών συμβουλίων Κεραμειών και των πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Ακολούθησε μουσική και παραδοσιακό κέρασμα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Κεραμειών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ικανοποιητική ήταν και η συμμετοχή του κόσμου στη διάσχιση του Φαραγγιού του Δικτάμου, καθώς και στην πεζοπορία σε Ψυχρό Πηγάδι – Χαλασέ – Κούμο Παπά Πέρου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι εκατοντάδες ήταν και οι επισκέπτες της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα το Κρητικό Τοπίο, που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη Σαμπιονάρα.

Στις δράσεις συμμετείχαν όλοι οι τοπικοί φορείς, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δ.Ε. Κεραμειών, καθώς επίσης ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ενώ την μεταφορά των επισκεπτών, προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στήριξε το ΚΤΕΛ Χανίων.

p1

p1

p2

p2

p3

p4

p5

p5

p6