Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

22/6/2015, Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου "Κήπος"

22.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:51

Σινεμά στον ΚΗΠΟ! Μια ευχάριστη και οικονομική έξοδος στα Χανιά!
Με αυτό το σύνθημα εγκαινιάζεται η καλοκαιρινή περίοδος προβολών στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ.
Το φετινό Πρόγραμμα Προβολών, που διαρκεί από 2 Ιουλίου έως 13 Σεπτεμβρίου, συγκροτήθηκε από την Επιτροπή Κινηματογράφου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η οποία από τελείται από τον γνωστό σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, τον αρχιτέκτονα και γνώστη του κινηματογράφου Κώστα Μαυρακάκη, τον σινεφίλ Ιορδάνη Ακασιάδη και τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Μανωλικάκη - στέλεχος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και με εξωτερικό σύμβουλο τον αρχιτέκτονα Οδυσσέα Σγουρό. Με ιδιαίτερη φροντίδα και παρά τις εγγενείς δυσκολίες τις οποίες προκάλεσε οικονομική στενότητα των ημερών μας η οποία στέρησε τη δυνατότητα αγοράς ή ακόμη και ενοικίασης μηχανής προβολής νέας τεχνολογίας, οπότε οι επιλογές των ταινιών περιορίστηκαν σε αυτές που υπήρχαν ακόμη με χρήση μηχανών 35mm συγκροτήθηκε το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει 25 ταινίες ποιότητος από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό και αμερικανικό κινηματογράφο, οι περισσότερες βραβευμένες με διεθνείς διακρίσεις και τρείς μαγνητοσκοπημένες όπερες.
Κοινωνικές, δραματικές, αισθηματικές, κωμωδίες αλλά και ταινίες γουέστερν καλύπτουν κάθε επιθυμία προσφέροντας μια δυνατότητα εξόδου στην πόλη μας, ευχάριστης αλλά και οικονομικής, στο θαυμάσιο περιβάλλον του Δημοτικού Κήπου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο θεματικούς κύκλους ταινιών ενταγμένους σε ευρύτερα αφιερώματα του πολιτιστικού καλοκαιριού ΧΑΝΙΑ 2015:
- Το Αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη όπου ο Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ συμμετέχει με τρείς διακεκριμένες ταινίες (αρχαίες τραγωδίες) με μουσική Μίκη Θεοδωράκη , από 28 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου
- Την εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου 18 έως 23 Αυγούστου, με θέμα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΠΕΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ με το οποίο συμμετέχει στο φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, του οποίου το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
Επίσης συνεχίζοντας τη συνεργασία θα προβληθούν τρείς όπερες μαγνητοσκοπημένες από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.
Για πρώτη φορά φέτος ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ λειτουργεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.
Καταφέραμε να κρατήσουμε εξαιρετικά χαμηλή την είσοδο, η οποία ανέρχεται στα 5 ευρώ για τις ταινίες και 10 ευρώ για τις μαγνητοσκοπημένες όπερες, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και προβολές με ελεύθερη είσοδο.
Το σύνολο των εκδηλώσεων στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟ περιλαμβάνει και μεγάλο αριθμό παραστάσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού ΧΑΝΙΑ 2015.

p1

Πρόγραμμα προβολών