Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

8/7/2015,Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με Αστυνομία και Λιμενικό για θέματα ευταξίας της πόλης

08.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 05:07

Οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων, διασταυρώσεων με σηματοδότες, χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης, ως επίσης, το θέμα της ηχορύπανσης αλλά και γενικότερα η ασφάλεια και η ευταξία στην πόλη, ήταν μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αλέξανδρου Σπηλιώτη αλλά και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

 Στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, προεδρεύοντος του Δημάρχου βρέθηκαν ακόμη ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Ταξίαρχος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Γεωργακάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων κος Γιάννης Ορφανός, ο διοικητής της Τροχαίας κος Γιάννης Βλαχάκης, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Χινόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νεκτάριος Αλεξανδράκης και Γιώργος Φραγγεδάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε: «Η κατάσταση επιδεινώνεται το καλοκαίρι. Μας απασχολούν θέματα παραβατικότητας και μικροπαραβατικότητας. Έχουμε όμως μια άριστη συνεργασία με τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές. Θέλω να ενημερώσω τους Δημότες ότι για μια ακόμη φορά συμφωνήσαμε και αυτό θα γίνει, να ελεγχθούν όλοι ει δυνατόν οι χώροι οι οποίοι καταλαμβάνονται από καταστήματα.

 Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας και θέλω να τους προειδοποιήσω για να μην πει κάποιος ότι δεν του το είπαμε ότι όσοι δεν έχουν έρθει στο Δήμο να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις που προκύπτουν απ’ τις καταλήψεις των δημοσίων χώρων, θα πρέπει να το κάνουν διότι θα ελεγχθούν και θα επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα. Η λογική μας δεν είναι εισπρακτική, αλλά πρέπει να υπάρχει τάξη».

 Στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες να συμβάλλουν στην καλή εικόνα που χρειάζεται η πόλη και ειδικότερα σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό: «Επισημαίνω δε ότι τα θέματα του κυκλοφοριακού δεν εξαρτώνται μόνο από τη Δημοτική Αρχή η οποία δεν έχει κανένα μηχανισμό ελέγχου. Χρειάζεται η συνεργασία των πολιτών μαζί με τη συμβολή των αρχών. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τάξη στην πόλη μας. Κάνω έκκληση να αλλάξουμε τους κανόνες και τους κώδικες συμπεριφοράς μας».