Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

30/3/2015, Ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

30.03.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:54

Ευρεία σύσκεψη για τη βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζει η πόλη των Χανίων αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30/3/2015, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γ. Μαργαρώνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Τάκης Ζερβουδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Γ. Τραχαλάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν τα σημεία, που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης για τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα, όπως η βελτίωση του κυκλοφοριακού και των πινακίδων σήμανσης, η καθαριότητα, η εικόνα, που παρουσιάζουν τα μνημεία της πόλης, η βελτίωση της αστυνόμευσης, η ορθολογική χρήση των κοινόχρηστων χώρων, οι πεζοδρομήσεις, κ.α.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα δίδεται στην αναπαλαίωση του εμβληματικού και ιστορικής σημασίας κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς. Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι ήδη έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Κρήτης αίτημα και σχετικό τεχνικό δελτίο, προκειμένου να εγκριθεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει η αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών και να αρθεί η ετοιμορροπία του κτηρίου. Παράλληλα, ωστόσο, έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και στη λειτουργία των καταστημάτων εντός της Δημοτικής Αγοράς.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι ψηλά στις προτεραιότητες του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής βρίσκεται το ζήτημα του κυκλοφοριακού αλλά και της καθαριότητας, της χωροθέτησης της στάθμευσης για τα ιδιωτικά και δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα, και πολλά άλλα ζητήματα, που έχουν ως στόχο την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων.

p1

p2