Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

5/10/2015, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Μ. Βλαζάκη

05.10.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:10

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συναντήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη, την οποία και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς και για τη σημαντική διάκριση στην προεδρία επιτροπής της UNESCO. Στη μακρά συνεργασία που είχαν ο κ. Βάμβουκας έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων με το Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή της κας. Βλαζάκη και του Υπουργείου Πολιτισμού για την προώθησή τους.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της εκ νέου παραχώρησης των Νεωρίων στον Δήμο Χανίων, της ρύθμισης εκκρεμοτήτων, που αφορούν το θέατρο Βλησίδη και τη Βίλα Κούνδουρου, στα θέματα της ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα Χανίων, στα ζητήματα της περιοχής της αρχαίας Απτέρας και του Φρουρίου Ιτζεδίν, στην αναστήλωση του παλιού Δημαρχείου στην οδό Χάληδων, στον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς, στη συνέχιση των εργασιών ανάδειξης των τειχών και των μινωικών ευρημάτων και άλλων θεμάτων, που αφορούν την Παλιά Πόλη. Ενημέρωσε επίσης για τις δυσκολίες εξεύρεσης οικονομικών πόρων από τα ταμεία του Δήμου για την ανάδειξη και συντήρηση των σημαντικών μνημείων του Δήμου Χανίων και έθεσε το θέμα της αναζήτησης πόρων από άλλες πηγές, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι και το νέο ΕΣΠΑ διαθέτει πολύ περιορισμένα κονδύλια σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου Χανίων.

Η κα. Βλαζάκη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα και τους στόχους που της εξέθεσε ο Δήμαρχος Χανίων και τον διαβεβαίωσε για την προσωπική συμβολή της στην προώθηση των σοβαρών θεμάτων, ενώ δήλωσε ότι τα Χανιά έχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης των μνημείων τους και έκανε ειδική αναφορά στους κρυμμένους θησαυρούς της μινωικής πόλης, που βρίσκονται κάτω από την πόλη των Χανίων.

Τέλος, συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά Δήμος, Υπουργείο και τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων για την απεμπλοκή των θεμάτων, που εκκρεμούν, και την αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση των μνημείων και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων.

Στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμαρχος Χανίων θα έχει συνάντηση στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για θέματα του Δήμου, ενώ στη συνέχεια θα παρευρεθεί στην τακτική συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης.

 

p1