Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

11/3/2015, Σύσταση νέας Υπηρεσίας “Ελέγχου στάθμευσης & κοινόχρηστων χώρων”: Από τον Δήμο Χανίων

11.03.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 13:42

Τις αρμοδιότητες της υπό σύσταση Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων για τον έλεγχο της στάθμευσης και των κοινόχρηστων χώρων παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 11/3/2015, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης.

«Με την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάνουμε το πρώτο βήμα για τη σύσταση μιας νέας υπηρεσίας, με αντικείμενο τον έλεγχο της στάθμευσης και των κοινόχρηστων χώρων. Με αυτόν τον τρόπο καθιστούμε πιο στέρεη νομικά και αποτελεσματική διοικητικά την άσκηση ορισμένων αρμοδιοτήτων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, που έχει κρατήσει ο Δήμος με προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Γραμματέας του Δήμου.

Οι βασικές αρμοδιότητες της νέας Υπηρεσίας προβλέπεται να είναι:

  • η ελεγχόμενη στάθμευση,

  • ο έλεγχος τήρησης των όρων χρήσης αλσών, πάρκων, πλατειών, πεζοδρομίων,

  • ο έλεγχος της τήρησης των κανονισμών, που διέπουν την υπαίθρια διαφήμιση, τη χρήση παραλιών, τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, στόχος είναι η νέα υπηρεσία να ξεκινήσει να λειτουργεί, αρχικά πιλοτικά, σε περίπου 3 μήνες και να στελεχωθεί με προσωπικό, που ήδη εργάζεται στο Δήμο, λόγω των δυσκολιών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Όπως τόνισε ο Γ. Γραμματέας του Δήμου «ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο, η διευκόλυνση της προσβασιμότητας, η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και η βελτίωση της συνολικής εικόνας της πόλης μας, είναι οι κεντρικοί στόχοι σύστασης αυτής της νέας υπηρεσίας. Επιπλέον, θα είναι χρήσιμο εργαλείο ανάκτησης διαφυγόντων εσόδων του Δήμου τόσο από την ελεγχόμενη στάθμευση όσο και από άλλες δραστηριότητες, που έχουν να κάνουν με τον δημόσιο-κοινόχρηστο χώρο».

Τέλος, στη Συνέντευξη Τύπου τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, ειδικά με το Τμήμα Δημοτικής Αστυνόμευσης, που προβλέπεται πλέον από τη Νομοθεσία, ώστε να επιτευχθεί από κοινού ο ευρύτερος στόχος για τη βελτίωση της καθημερινότητας των επισκεπτών αλλά κυρίως των κατοίκων των Χανίων.

p1