Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

10/9/2015, «Soloúp: Απ’ τα Χανιά στο Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο»: Έκθεση στο Κ.Α.Μ.

10.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:14

Ένα ταξίδι στον χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, έως τις 8 Οκτωβρίου, όπου θα παρουσιάζονται ιστορικά γεγονότα, όπως η Μικρασιατική καταστροφή και η Συνθήκη της Λωζάνης, με τη ματιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων, μέσα από εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το Αϊβαλί σε μολύβι.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν τηνΠέμπτη 10/9/2015, οι διοργανωτές της έκθεσης, επισημάνθηκε ότι στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel Αϊβαλί του Soloúp, περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics αλλά και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία, κλπ.) κατά τη σχεδίαση.

Η ανάγκη της ιστορικής γνώσης είναι διαρκής και αναπόδραστη. Στην εποχή της εικόνας δεν μπορούμε να μένουμε πίσω, ξεχνώντας τη σπουδαιότητα του λόγου και της ιστορικής έρευνας”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω έκθεση, που έχει παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη και τη Μυτιλήνη, πολιτιστικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και εξαιρετικής ποιότητας.

Πρόκειται για την προσέγγιση της ιστορίας μέσα από σύγχρονα μέσα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες ερμηνείες των ιστορικών γεγονότων” επεσήμανε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Αμαλία Κωτσάκη, καλώντας το κοινό των Χανίων να δώσει το παρόν τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης όσο και στις παράλληλες εκδηλώσεις, που τη συνοδεύουν.

Για το έργο και τις μεθόδους, που ακολούθησε, για την ολοκλήρωση της προσπάθειας του έκανε λόγο ο γελοιογράφος και δημιουργός κόμικς "Soloup" - Αντώνης Νικολόπουλος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11/9/2015, στις 20.00, στο ΚΑΜ.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων.

p1

p2

p3

p4