Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

23/10/2015, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Υπουργό Οικονομίας, Γ. Σταθάκη

23.10.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 19:53

Στη συνάντηση, που είχαν στο Yπουργείο Oικονομίας ο Yπουργός,  κ. Γιώργος Σταθάκης, με τον Δήμαρχο Χανίων,  κ. Τάσο Βάμβουκα, συζήτησαν επείγοντα και σημαντικά θέματα, που αφορούν  τον Δήμο Χανίων. Ο κ. Βάμβουκας  ενημέρωσε τον  κ. Σταθάκη και τους συνεργάτες του για το εξαιρετικά επείγον θέμα της εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την επέκταση του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Κορακιά Ακρωτηρίου, το οποίο έχει πολύ μικρό χρόνο ζωής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει στα Χανιά ημέρες Κουρουπητού». Ο κ. Υπουργός συμφώνησε με τον Δήμαρχο για το επείγον του θέματος και εξετάστηκαν συγκεκριμένοι τρόποι αντιμετώπισής του, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου. Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα που έθεσε ο κ. Δήμαρχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών του σημαντικού έργου της σύνδεσης του ΒΟΑΚ μέσω Μουρνιών με την πόλη των Χανίων με φορέα υλοποίησης τον ΟΑΚ.  Ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος τους προηγούμενους μήνες στο κομμάτι που τον αφορούσε, επιλύοντας τα προβλήματα, που παρέλαβε και εμπόδιζαν την εξέλιξη του έργου, ενώ πρότεινε στον  κ. Σταθάκη να προστεθούν χρήματα στον κωδικό του έργου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του.

Ο κ. Υπουργός εμφανίστηκε θετικός σε αυτό το αίτημα «για ένα έργο πνοής για τα Χανιά», όπως είπε χαρακτηριστικά και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ενεργήσουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε ξανά ορισμένα από τα ζητήματα, που είχε αναφέρει και στο παρελθόν όπως  το αίτημα της ένταξης στο πρόγραμμα του Υπουργείου του περιφερειακού δρόμου της πόλης που συνδέει το Βαμβακόπουλο με την Σούδα και το ζήτημα της ανέγερσης  10 νέων σχολικών μονάδων στον δήμο Χανίων μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ.

Ο κ. Υπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα δύο ζητήματα και ειδικότερα για το θέμα της ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων, ανέφερε ότι  βρίσκεται στις προτεραιότητές του λόγω των σοβαρών ελλείψεων που γνωρίζει ότι υπάρχουν στο Χανιά και εξετάζει την πρόταση του Δημάρχου για κατασκευή  νέων σχολικών μονάδων μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Τέλος ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη  για τις διαδικασίες προετοιμασίας ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και τις δυσκολίες που υπάρχουν,  λόγω της πολυπλοκότητας του έργου αλλά και της ανάγκης επικαιροποίησης της μελέτης.  Ανέφερε  μάλιστα  στον κ. Υπουργό ότι «αυτό το σημαντικό  έργο για τα Χανιά μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω της άμεσης αναταπόκρισής σας στο αίτημα μου  για την αποκατάσταση της ετοιμορροπίας  του μνημείου και την έγκριση του ποσού των 5 εκ. ευρώ για την χρηματοδότησή του».

p1