Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

30/4/2015, Επίσκεψη Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στα σχολεία της Ν. Κυδωνίας

30.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 13:34

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, καθώς και στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσει επιτόπου τα προβλήματα, που υπάρχουν στα συγκεκριμένα σχολεία, πραγματοποίησε την Παρασκευή 30/4/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλη Κεμεσίδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Μανώλη Αδοντάκη, καθώς και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτύχιο Κονταξάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων είχε συνάντηση με το διδακτικό προσωπικό, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, καθώς και με εκπροσώπους των μαθητών, οι οποίοι του εξέθεσαν τα σημαντικά στεγαστικά κυρίως προβλήματα των σχολείων, καθώς πέραν των πληθωρικών τμημάτων και των δύο σχολικών συγκροτημάτων, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο συστεγάζονται, με αποτέλεσμα να γίνονται μαθήματα σε αίθουσες κοντέινερ, ενώ τίθενται και ζητήματα ασφάλειας και ποιότητας της εκπαίδευσης σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο.

Αναφορικά με το Γυμνάσιο Ν. Κυδωνίας επισημάνθηκε στον κ. Βάμβουκα η αναγκαιότητα νέων αιθουσών για την αποσυμφόρηση των τμημάτων, άμεσης κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Ν. Κυδωνίας, καθώς και τακτοποίησης των ορίων του σχολείου.

Δεν επιλέξαμε τυχαία να επισκεφθούμε σήμερα το Γυμνάσιο και το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Κυδωνίας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, αναγνωρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως το στεγαστικό με τα παιδιά να είναι “στοιβαγμένα” σε ακατάλληλες συνθήκες, από τις οποίες προκύπτουν και θέματα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση σεισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Βάμβουκας στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής βρίσκεται η κατασκευή δέκα (10) νέων σχολικών κτηρίων, Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, μέσω ΣΔΙΤ, στα οποία περιλαμβάνονται το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Ν. Κυδωνίας, καθώς ελλείψεις του παρελθόντος και καθυστερήσεις των προηγούμενων δεκαετιών στέρησαν από τα Χανιά σημαντικά κονδύλια σε αντίθεση με τους άλλους Νομούς της Κρήτης.

Η κατασκευή των νέων σχολικών μονάδων μέσω Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα θα εξασφαλίσει ταχύτητα, ποιότητα και σωστή συντήρηση”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, αναφέροντας ότι “έχει ήδη υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο, στο οποίο προΐσταται ο συντοπίτης μας Υπουργός, κ. Γ. Σταθάκης, που γνωρίζει και κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος, και την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, στο οποίο καταγράφονται οι επείγουσες ανάγκες.

Αυτό είναι κάτι, που θα πρέπει να το υποστηρίξει η σχολική κοινότητα στο σύνολο της αλλά και η κοινωνία των Χανίων, διότι τα Χανιά έχουν μείνει πολύ πίσω στο θέμα της σχολικής στέγης και χρειαζόμαστε καλές και γρήγορες λύσεις”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

π1

π2

π3

π4