Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

9/6/2015, Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Εργαστηρίου για τον σχεδιασμό διαφημιστικής ιδέας: Στο πλαίσιο του Μήνα Εφηβείας

09.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:56

  Στο πλαίσιο των δράσεων του Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη, που φιλοξενήθηκαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, σχολικές ομάδες εφήβων κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική δράση – εργαστήριο με θέμα: “Τα Χανιά σάς καλωσορίζουν. Οι έφηβοι αναδεικνύουν τη μαγεία του τόπου τους!”

  Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον χώρο του media lab της βιβλιοθήκης και εκεί με συντονιστή τον συγγραφέα και Αναπληρωτή Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πολυχρόνη Κουτσάκη, πήραν μέρος σε ένα μικρό εργαστήριο σχεδιασμού μιας διαφημιστικής ιδέας, που προβάλλει τον τόπο όπου ζουν.

  Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η παρότρυνση των εφήβων να παρατηρήσουν με δημιουργική ματιά την καθημερινότητά τους, τις περιοχές, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνικά μέσα, να τα αναδείξουν δημιουργικά μέσα από διαφημιστικά βίντεο και αφίσες.

  Η πρώτη φάση της δράσης ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή των σεναρίων για τα διαφημιστικά βίντεο. Κατατέθηκαν οχτώ σενάρια, τα οποία κρίθηκαν από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον Πολυχρόνη Κουτσάκη, έναν εκπρόσωπο των Eκδόσεων Πατάκη και εκπρόσωπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Διακρίθηκαν τα σενάρια του 1ου Γυμνασίου Χανίων, του 5ου Γυμνασίου Χανίων και του 7ου Γυμνασίου Χανίων.

  Και οι τρεις ομάδες μαθητών, των οποίων τα σενάρια διακρίθηκαν είχαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το σενάριό τους και να γυρίσουν ένα διαφημιστικό ταινιάκι μικρού μήκους, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

  Οι τρεις ταινίες προβλήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 το πρωί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

  Οι τρεις ταινιούλες τέθηκαν σε ψηφοφορία στο κοινό. Νικητής αναδείχτηκε το 7ο Γυμνάσιο Χανίων (http://on.fb.me/1PWfPkl), καθώς η ταινία των μαθητών του συγκέντρωσε τα περισσότερα likes! Το σχολείο κερδίζει βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, αξίας 100 ευρώ για τη βιβλιοθήκη του.

  p1