Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

11/5/2015, Επίσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γ. Τερζάκη στον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

11.05.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:55

Θέματα, που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης στον Δήμο Χανίων, εξετάστηκαν κατά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Γεώργιος Τερζάκης, παρουσία της Αντιδημάρχου Χανίων, Βαρβάρας Περράκη, του Προϊσταμένου Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλία Ποντικάκη και του Προέδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Ευτύχη Κονταξάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στην υποβολή πρότασης από μέρους της δημοτικής αρχής των Χανίων για βελτίωση των ζητημάτων σχολικής στέγης στην περιοχή μας προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, και την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΕΓΣΔΙΤ), στην οποία περιλαμβάνεται η ίδρυση δέκα νέων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Χανίων.

Εκθέσαμε τον προγραμματισμό μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης, Γεώργιο Τερζάκη, τονίζοντας ότι τα ζητήματα της σχολικής στέγης βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας ότι “τα Χανιά έχουν μείνει πολύ πίσω στο θέμα της σχολικής στέγης τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί γρήγορη και σωστή κατασκευή των μονάδων, που απαιτούνται. Πιστεύουμε ότι αυτή τη μέθοδο θα την υιοθετήσουν και άλλοι Δήμοι στο μέλλον”.

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι στην παρούσα φάση η δημοτική αρχή προχωρά στην τακτοποίηση των σχολικών μονάδων μέσα στην οποία εντάσσεται η αδειοδότηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Χανίων και η διευθέτηση των νομικών ζητημάτων, που έχουν προκύψει. “Επιλέξαμε τη διαφανή και γρήγορη μέθοδο της προγραμματικής συμφωνίας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης, ώστε σε σύντομο χρόνο να τακτοποιηθούν οι σχολικές μονάδες και τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και να επιλυθούν τα ζητήματα αδειοδότησης σχολικών κυλικείων, ενεργειακής και κτιριακής αναβάθμισης γενικότερα. Στον προγραμματισμό μας μάλιστα βρίσκεται και η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, μέσω της ένταξης τους στο νέο Π.Ε.Π. Κρήτης ”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή υποβοηθά και στηρίζει το εκπαιδευτικό έργο, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, συμφωνώντας σε σχετικό αίτημα του κ. Τερζάκη για ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός από την αγορά σχολικών ειδών, αναλωσίμων, κ.α.

p1