Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

18/11/2015, Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, στο έργο αγροτικής οδοποιίας της Δ.Ε. Θερίσου

18.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:18

Η δημοτική αρχή των Χανίων, αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής της Δ.Ε. Θερίσου από τα όρια του οικισμού ως την τοποθεσία «Γέρο Λάκκος», υλοποιεί το έργο “Μελέτη έργου οδοποιίας Δ.Δ. Θερίσου (αγροτική οδοποιία) Δήμου Χανίων”, το οποίο έχει εντάξει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ποσό 400.000 ευρώ.

Την Τετάρτη 18/11/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μανώλη Κεμεσίδη, τον Γ.Γ. του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε την περιοχή, που πραγματοποιείται το έργο και ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πρόοδο των εργασιών.

«Είχαμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε ένα έργο στο Θέρισο, που αφορά αγροτική οδοποιία. Το έργο πραγματοποιείται σε μια περιοχή, στην οποία εξυπηρετούμε πολλούς ανθρώπους, που εκεί έχουν τις περιουσίες τους, έχουν αγροτικές εργασίες. Επίσης, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε, με σεβασμό στο περιβάλλον, ένα θαυμάσιο φυσικό τοπίο. Οι εργασίες πηγαίνουν αρκετά καλά και θεωρούμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του παρόντος έτους, ευτυχώς μας βοηθάει και ο καιρός και πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωσή του θα έχουμε προσφέρει μια σημαντική ωφέλεια στη Δημοτική ενότητα Θερίσου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Να σημειωθεί ότι η πίστωση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013" με ποσοστό συγχρηματοδότησης 75 % από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 25 % από Εθνική Δαπάνη.

Με το έργο αυτό προβλέπεται η βελτίωση σε μήκος 3,39 χιλιομέτρων με ήπιες επεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Οι εργασίες, που πραγματοποιούνται είναι χωματουργικά, τεχνικά έργα για την εγκάρσια αποχέτευση (τσιμεντοσωλήνες, φρεάτια υδροσυλλογής) οδοστρωσία, σήμανση και τοποθέτηση μεταλλικού στηθαίου, όπου είναι απαραίτητο.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε 30-11-2015, προϋπολογισμού 251.655,00 ευρώ, και οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως τις 31-12-2015. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει επιτευχθεί ουσιαστική βελτίωση ενός ορεινού- ημιορεινού δρόμου, για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους ιστορικής περιοχής του Θερίσου.

 

p1

p2

p3

p4

p5