Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

1/9/2015, Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Δημαρχείο Χανίων

01.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:37

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 1/9/2015, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο της συνάντησης του πρώην Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους του Νομού, για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή, καθώς και για τη δυνατότητα, που μου δίνετε να έρθω αντιμέτωπος με τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις προτάσεις σας, να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα της πόλης, της ευρύτερης Περιφέρειας και του Νομού”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στον σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ οι Δήμαρχοι, γνωρίζοντας τα προβλήματα και την καθημερινότητα των πολιτών, θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί βάσει του νομοθετικού πλαισίου του “Καλλικράτη”, το οποίο παρόλο, που έχει θετικές παραμέτρους, παραμένει ανολοκλήρωτο, καθώς δεν έχουν προωθηθεί ακόμη οι ρυθμίσεις βελτίωσης του”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε ότι “το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δεν έφερε αντιρρήσεις στη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμοντας στην κοινή προσπάθεια κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης. Χρειάζεται γενναιότητα, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα από όλους, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες προκλήσεις”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Τον πρώην Πρωθυπουργό συνόδευαν οι Χανιώτες Βουλευτές, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη, ο πρώην Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, και Αντιδήμαρχοι.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βάμβουκας προσέφερε στον κ. Τσίπρα το ιστορικό λεύκωμα του Εθνικού ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με τον Φάρο των Χανίων.

p1

 

p2

 

p3

 

p4

 

p5