Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

19/2/2015, Ποικίλες οι δραστηριότητες στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

19.02.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:43

Συνεχίστηκαν οι δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου γέμισε με παιδιά και κούκλες!

Με την καθοδήγηση του Μιχάλη Νταουντάκη, κουκλοπαίχτη και κλόουν ήρθαν σε μια πρώτη επαφή όλοι οι μικροί μας επισκέπτες με διαφόρων τύπων κούκλες για κουκλοθέατρο. Οι κούκλες “πήραν ζωή” και τα παιδιά αυτοσχεδίασαν.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, η εκπαιδευτικός Σμαράγδη Γαλημιτάκη διάβασε στους μικρούς μας φίλους το βιβλίο «Ο Ερωτευμένος» της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ.

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στο εικαστικό εργαστήρι ''Δημιουργούμε με...'' με τη φοιτήτρια Σμπυράκη Ανδριάνα, στην Παιδική Βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Κήπο Χανίων, φτιάξαμε με αφορμή τις Απόκριες, το καπέλο του μάγου! 

Διαβάσαμε το βιβλίο: "Ο μάγος Μπλού" της Ελένης Πριοβούλου, γίναμε κι εμείς… μάγοι με τα μαγικά καπέλα και τα μαγικά ραβδιά, που δημιουργήσαμε μόνοι μας με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα!

Τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 διαβάσαμε το βιβλίο: ''Ο Κιτ και ο μαγικός χαρταετός'' της Cooper Helen, ακολουθήσαμε τον Κιτ, το φιλήσυχο γάτο, ο οποίος με τη βοήθεια του φίλου του, του μαγικού χαρταετού ζει πολλές περιπέτειες.. . και δημιουργήσαμε τους δικούς μας πολύχρωμους χαρταετούς με πρωτότυπα υλικά και πολλή φαντασία.!

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης διαβάζουμε το βιβλίο «Ο Γιαννάκης μασκαρεύεται» και μασκαρευόμαστε κι εμείς!

Φτιάχνουμε υπέροχες βενετσιάνικες μάσκες, μιλάμε για τα ήθη και τα έθιμα της αποκριάς…Με τη Σχολική Σύμβουλο, Αθηνά Ντούλια. Για παιδιά...: 6-12 ετών. Στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους εθελοντές, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

p1

p2

p3

p4