Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

30/10/2015, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων : Προγράμματα και Δραστηριότητες για "Ξεχωριστές Κυριακές"

30.10.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:29

Για «Ξεχωριστές Κυριακές» η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων πραγματοποίησε δημιουργικά προγράμματα και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού.

Α. «Ασφαλή Πλοήγηση για δεδομένα πολύ προσωπικά»

Οι πολυ-θεματικές χειμωνιάτικες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για «Ξεχωριστές Κυριακές» ξεκίνησαν. Μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετείχαν σ’ ένα ταξίδι με προορισμό τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11 το πρωί, στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού.

Οι εμψυχώτριες του Προγράμματος Διονυσία Ψυχογιού και Αθηνά Μαλαξιανάκη, εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, διάβασαν το βιβλίο «Η φάρμα του Διαδικτύου» της Βερόνικα Σαμαρά και του Γιώργου Κορμά.
Ένα βιβλίο που είχε ως στόχο να μυήσει τα παιδιά στους βασικούς κανόνες χρήσης του διαδικτύου.
Μέσα από ευρηματικές ιστορίες τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας στο διδίκτυο:

-Αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους
-Προστασία των προσωπικών δεδομένων
-Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών
-Σεβασμό στην ιδιωτική ζωή τρίτων
-Παρενόχληση και γελοιοποίηση στο διαδίκτυο
-Ηθική και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου

Β. «Καράβια που δεν φοβήθηκαν»

Ένα σημαντικό ραντεβού με την ιστορία είχαν οι μικροί μας φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο των δράσεων «Ξεχωριστές Κυριακές», που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Βουτιά στον χρόνο και την Ναυτική μας Ιστορία έκαναν τα παιδιά που συμμετείχαν στο Κυριακάτικο ταξίδι. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε 72 χρόνια πριν… με εμψυχωτή του προγράμματος τον επίτιμο Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, Αντιναύαρχο ε.α. κ. Κωνσταντίνο Μανιουδάκη.

p1

p2

 

p1

 

p2

 

p3