Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

1/9/2015, Ίχνη Μεσογείου : "Μουσική Περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο", την Τετάρτη 2/9/2015 στις 21.00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ

01.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:30

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015, Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.00
ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
YAR AMAN
Μουσική περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ
Είσοδος : ΕΛΕYΘΕΡΗ

Γνωστές μελωδίες από τον χώρο της Μεσογείου και της Βαλκανικής, σμυρνέικα τραγούδια αστικού ύφους, παλιές μικρασιάτικες μελωδίες πάνω στις οποίες έχουν γραφτεί τραγούδια με ελληνικούς και τούρκικους στίχους, τραγούδια στην ποντιακή διάλεκτο, συνήθως ερωτικού περιεχομένου αλλά και στην τούρκικη σύγχρονη εκδοχή τους, χαλεπιανοί μανέδες, αραβικοί μελαγχολικοί σκοποί αλλά και κρητική αστική μουσική συνθέτουν το ταξίδι των YAR AMAN στην μαγική Ανατολική Μεσόγειο.
Οι YAR AMAN, εικοσαμελές μουσικό σχήμα με έδρα τα Χανιά και στενούς δεσμούς με την Ανατολική Μεσόγειο, με ποικίλα όργανα - έγχορδα νυκτά και τοξωτά, κρουστά, και πνευστά- , θα περιλάβουν ακόμη στο πρόγραμμά τους σκοπούς και μελωδίες από την κοινή παράδοση Ελλήνων και Τούρκων. Τραγούδια - φορείς ιστορίας, με πλήθος πολιτισμικών στοιχείων πλούσιων σε νοήματα, χαρές, διασκεδάσεις, λύπες, ανησυχίες. Με όλα αυτά τα κοινά που οι δυο λαοί φαίνεται πως είχαν και έχουν.

 

p1