Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

28/7/2016, Με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων το Μεσογειακό Κύπελλο Υδατοσφαίρισης στα Χανιά

28.07.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 07:07

Με τη Συνέντευξη Τύπου και την τεχνική σύσκεψη, στο Δημαρχείο Χανίων, άνοιξε  στις 28 Ιουλίου η αυλαία του Μεσογειακού Κυπέλλου υδατοσφαίρισης  στο οποίο και συμμετέχουν οι κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος στην κατηγορία.

Στους αγώνες, οι 4 πρώτοι των οποίων και διεξάγονται το απόγευμα στο Εθνικό κολυμβητήριο της πόλης, μετέχουν Έφηβοι πολίστες (γενν. 1998 και νεότεροι), σε μια διοργάνωση που ουσιαστικά αποτελεί το μεγάλο τελικό τεστ εν όψει του αντίστοιχου Παγκοσμίου πρωταθλήματος την Ποντγκόριτσα (26 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου).

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιδήμαρχος  υπεύθυνος για τον αθλητισμό στο Δήμο Χανίων Γιώργος Κουκλάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Γιάννης Μπαρτζώκας, η πρόεδρος του ΝΟ Χανίων Χαρά Μυλωνάκη,  ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας (COMEN) Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Χατζηθεοδώρου και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νίκος Γαρδίκας.

Μεταξύ των άλλων τόνισαν για τη διοργάνωση:

Απόστολος Βουλγαράκης (Αντιπεριφερειάρχης Χανίων): «Είναι σημαντικό γεγονός για εμάς που αθλητές και εθνικές ομάδες τέτοιας κλάσης θα είναι αυτές τις ημέρες στα Χανιά. Να μας γνωρίσουν και από άλλη οπτική γωνία, τις ομορφιές μας. Η υδατοσφαίριση είναι το άθλημα που τιμάει τον ελληνικό αθλητισμό ιδιαίτερα και άλλωστε το μοναδικό ομαδικό που θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γιώργος Κουκλάκης (Αντιδήμαρχος Χανίων, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό): «Παραμονές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Μαυροβούνιο είναι μεγάλη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Καλούμε τον κόσμο να δώσει το παρόν στους αγώνες όπου και θα παρακολουθήσει σπουδαίες αναμετρήσεις. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα και ευχόμαστε σε αυτά τα παιδιά να φτάσουν ψηλά και να ξεπεράσουν τους άξιους εκπροσώπους του αθλήματος στη χώρα μας. Αθλήματος με τις τόσες και σημαντικές επιτυχίες».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ και COMEN): «Τα Χανιά φιλοξενούν και πάλι μια μεγάλη διοργάνωση, μετά τα τρία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ηλικιών στην υδατοσφαίριση και το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης, που είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία.

Η πόλη έχει παράδοση στο άθλημα, ο τοπικός Ναυτικός Όμιλος είναι ζωντανή ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις, οι αρχές και οι υπόλοιποι φορείς βάζουν πλάτη, άνθρωποι με μακρόχρονη πορεία και διαδρομή στο χώρο μας βοηθούν, εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μια σύνθεση δηλαδή που καταλήγει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το Μεσογειακό Κύπελλο έφερε στα Χανιά τις 7 κορυφαίες Εθνικές ομάδες του παγκόσμιου εφηβικού πόλο, που θα διεκδικήσουν και τα μετάλλια – ανάμεσα τους και η Ελλάδα – στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα.

Εκ μέρους της ΚΟΕ και της COMEN θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, τον ΝΟ Χανίων, το ΕΑΚ Χανίων που μέσα σε ένα 15νθήμερο έκανε τις παρεμβάσεις που χρειαζόταν στο κολυμβητήριο, τον Ιάκωβο Κουμή, τον Αντώνη Καραβάνο, τη Χαρούλα Μυλωνάκη, τον Λεωνίδα Μπατάκη της οικογένειας της ΚΟΕ στο ΔΣ της και μέλους της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της COMEN, τον Κυριάκο Νανούση medicalcoordinator της COMEN και γενικά όσες και όσους συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης».

Γιάννης Μπαρτζώκας (Αντιπρόεδρος ΕΑΚ Χανίων): «Η διοργάνωση αυτή αποτελεί ώθηση και πρόταση για τους νέους και τον Αθλητισμό μας. Στόχος μας σαν διοίκηση στο ΕΑΚ είναι να φιλοξενούμε τέτοιες διοργανώσεις. Βρήκαμε τεράστια προβλήματα στο κολυμβητήριο, αλλά εδώ είμαστε για να τα λύσουμε και να το καταστήσουμε έτοιμο για την φιλοξενία τέτοιων σημαντικών διοργανώσεων».

Χαρά Μυλωνάκη (Πρόεδρος ΝΟ Χανίων): «Ο ΝΟ Χανίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Στόχος μας πρέπει να είναι το Κολυμβητήριο μας να παραμένει ανοιχτό και το χειμώνα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΚΟΕ για τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε τα Χανιά να αποτελούν πόλο έλξης κορυφαίων διοργανώσεων στο χώρο μας.

Θόδωρος Χατζηθεοδώρου (ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής ομάδας της Ελλάδας): «Δύο ημέρες τώρα που βρίσκομαι εδώ δέχομαι τα συγχαρητήρια των ξένων αποστολών για τον τρόπο οργάνωσης του Μεσογειακού Κυπέλλου.

Θα ανταγωνιστούμε εδώ τις 6 κορυφαίες εθνικές ομάδες του κόσμου που μαζί με εμάς θα διεκδικήσουν τα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι θα είμαστε έτοιμοι σε αυτούς τους αγώνες εδώ. Θα δούμε τα λάθη μας, θα διορθώσουμε πράγματα και ελπίζω ότι στο Μαυροβούνιο θα είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο»

Νίκος Γαρδίκας (αρχηγός Εθνικής μας ομάδας): «Είμαστε χαρούμενοι που η διοργάνωση γίνεται εδώ στα Χανιά. Αποτελεί την αρχή της προετοιμασίας μας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θέλουμε να είμαστε έτοιμοι».

p1

p2