Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

22/8/2016, “Kαλό ταξίδι, Κύριε Le Corbusier”, Σύγχρονο μουσικοχορευτικό δρώμενο, βραβεύσεις, μπαζάρ και δρώμενα στο κλείσιμο της έκθεσης Le Corbusier, στις 27/8/2016 στο ΚΑΜ

22.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Το Σάββατο 27 Αυγούστου, ημέρα θανάτου του Le Corbusier ολοκληρώνεται η πρώτη – εξαιρετικά επιτυχημένη - φάση της δέσμης εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – XANIA” σε σύλληψη, επιστημονική επιμέλεια και οργάνωση της Αμαλίας Κωτσάκη (επίκουρης καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης) με μια εκδήλωση - συνδιοργάνωση του ΚΑΜ και Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων - που περιλαμβάνει ένα σύγχρονο μουσικοχορευτικό δρώμενο, βραβεύσεις, μπαζάρ και χάπενιγκ.

Στο πρώτο μέρος του δρώμενου, μια σύγχρονη χορογραφία ειδικά για την περίσταση, αφιερωμένη στον άνθρωπο, το έργο και το σύμβολο Le Corbusier θα αποδοθεί από τον Ταξιάρχη Βασιλάκο. Πηγή έμπνευσης αποτελούν ο εσωτερικός χώρος του cabanon καθώς και η καθημερινότητα του Le Corbusier, μέσα από τη φωτογραφική εξιστόρηση που λαμβάνει χώρα στην έκθεση.

Στη συνέχεια, το ξύλινο cabanon θα μετατραπεί σε μουσική σκηνή που ταξιδεύει στη Μεσόγειο, πηγή έμπνευσης αλλά και γαλήνης για τον Le Corbusier. Θα ακούσουμε παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου τραγουδισμένους σε γαλλικά, ελληνικά, αραβικά, ισπανικά αλλά και ιταλικά από την Ξανθούλα Ντακοβάνου, με τους εξαιρετικούς Στέφανο Φίλο στο βιολί, Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο και Ταξιάρχη Βασιλάκο στο ακκορντεόν.

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο θα καταλήξει στη θάλασσα, που αγκάλιασε το μισεμό του Le Corbusier.

 

Στο χώρο του ΚΑΜ θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μπαζάρ με εκδόσεις του ΚΑΜ για τον Le Corbusier καθώς αντικείμενα από το πωλητήριό του σε χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα θα εκτίθενται οι ζωγραφιές των παιδιών που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις της δέσμης Ελ/Le Corbusier.

 

Πρόγραμμα

20.00 Χαιρετισμοί

20.10 Aμαλία Κωτσάκη, επιστ. επιμελήτρια δέσμης εκδηλώσεων Ελ/Le Corbusier – XANIA. Σύντομη αποτίμηση της δέσμης εκδηλώσεων.

20.20 Απονομή βραβείων διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά «Το δικό μου μοντέρνο καλύβι» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της δέσμης εκδηλώσεων Le Corbusier.

20.30 Aπονομή τιμητικής διάκρισης στον Δημήτρη Σεργεντάνη, που διακρίθηκε με Α’ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό design για κάθισμα που σχεδίασε με αφορμή την έκθεση στο ΚΑΜ

20.40 Ευχαριστίες στους εθελοντές και χορηγούς.

20.45 Μουσικοχορευτικό δρώμενο “Kαλό ταξίδι Κύριε Le Corbusier

- Σύγρονος χορός εμπνευσμένος από το έργο του Le Corbusier που συντέθηκε ειδικά για την περίσταση σε απόδοση Ταξιάρχη Βασιλάκου

- Μουσικές της Μεσογείου με τη Ξανθούλα Ντακοβάνου, τραγούδι Στέφανο Φίλο, βιολί, Σοφία Ευκλείδου, τσέλο, Ταξιάρχη Βασιλάκο στο ακκορντεόν.

- Δρώμενα

 

1