Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

11/4/2016, Eκδήλωση παρουσίασης του έργου της ποιήτριας, Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

11.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) ο Δήμος Χανίων & η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίασης του έργου της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης, Υψηλαντών 30.

Για το έργο της ποιήτριας θα μιλήσουν:

  • Σ.Ν. Φιλιππίδης, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας, Παν/μιο Κρήτης.

Τίτλος ομιλίας: «Για μια ανάγνωση της ποίησης της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ».

  • Θέμης Ροδαμίτης, Καλλιτεχνικός Δ/ντης φεστιβάλ Τήνου.

Τίτλος ομιλίας: «Σώμα και έρωτας στην ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ»

Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη και οι μουσικοί Γιάννης Κατσικανδαράκης και Μάκης Καραδελογλου θα ερμηνεύσουν τραγούδια γνωστών συνθετών στο πιάνο.

 

Σύντομο Βιογραφικό της κ. Αγγελάκη

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στην Αθήνα, στη Νότια Γαλλία και Ελβετία (Πανεπιστήμιο Γενεύης). Είναι διπλωματούχος της Σχολής Μεταφραστών και Διερμηνέων (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά).

Πρωτοδημοσίευσε στην "Καινούργια Εποχή" το 1956. Άρθρα και δοκίμια για την ελληνική ποίηση και τη μετάφραση της ποίησης έχει δημοσιεύσει σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εκδώσει περίπου 20 ποιητικές συλλογές.

Το 1962 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο Ποίησης της πόλης της Γενεύης (Prix Hensch). Το 1985 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Έχει δώσει διαλέξεις και διάβασε ποιήματά της σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Καναδά (Harvard, Cornell, Daztmouth, N.Y. State, Princeton, Columbia κ.α.)

Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη (Ακαδημία Αθηνών).

Το 2014 βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου της.

Έργα της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες και ποιήματά της βρίσκονται σε πολλές ανθολογίες σε όλο τον κόσμο.

p1