Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

23/8/2016, Ανοίγει τις “πύλες” του ο “Αγροτικός Αύγουστος 2016”: από 26 έως 31 Αυγούστου, στην πλατεία 1866 – Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Επιμένουμε ποιοτικά & δικαιωνόμαστε”

23.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:08

Με σύνθημα μας “Μαθαίνω και καταναλώνω τα προϊόντα του τόπου μου” διοργανώνουμε για μία ακόμη χρονιά τον “Αγροτικό Αύγουστο”, στην πλατεία 1866 από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου. Σε πνεύμα πολύ καλής συνεργασίας με τους συνδιοργανωτές μας θέσαμε για άλλη μια φορά τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση, τα οποία είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες είναι αυστηρά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. Επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε την Τρίτη 23/8/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δήμου, αναφορικά με τη διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου 2016”

Επιλέξαμε την πλατεία 1866 και φέτος για τη διεξαγωγή του “Αγροτικού Αυγούστου”, λόγω της μεγάλης επιτυχίας, που σημειώθηκε πέρσι. Άλλωστε, σε σχετικό ερωτηματολόγιο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου προέκυψε το σημαντικό αποτέλεσμα του 85% των συμμετεχόντων να επιθυμεί τη διοργάνωση στη συγκεκριμένη πλατεία”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις παράλληλες εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, στις οποίες θα συμμετέχουν μουσικά σύνολα, με βάση την κρητική μουσική κουλτούρα, ενώ θα υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής διατροφής. Επίσης, στο πλαίσιο του “Αγροτικού Αυγούστου 2016” θα υπογραφεί πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας με την Κύπρο.

Σας καλούμε, λοιπόν, να δώσετε το παρόν στα εγκαίνια του “Αγροτικού Αυγούστου 2016”, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 20.00, στην πλατεία 1866, όπου μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου θα προβάλλουμε τα μοναδικά τοπικά μας προϊόντα”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας παράλληλα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιάννη Μαράκη, για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

Για “εξασφαλισμένη επιτυχία” έκανε λόγο από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, αναφορικά με τη διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου”, επισημαίνοντας ότι η περσινή διοργάνωση στην πλατεία 1866 ικανοποίησε την πλειοψηφία των συμμετεχόντων. “Στον Αγροτικό Αύγουστο συμμετέχουν πιστοποιημένες επιχειρήσεις με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ στόχος μας θα πρέπει να είναι ο “Αγροτικός Αύγουστος” να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Κρήτη, συνδυάζοντας την προώθηση των προϊόντων μας με τον τουρισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

Στην αποκλειστική συμμετοχή στη διοργάνωση επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πιστοποιημένων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων έκανε λόγο από την πλευρά του και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον στόχο της διοργάνωσης ενιαίας κεντρικής έκθεσης.

Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2016” διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.). Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00 έως 22.00.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του “Αγροτικού Αυγούστου 2016”, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό της διοργάνωσης.

p1

p2

 

(Πατήστε στο πρόγραμμα για μεγέθυνση)

π1