Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

29/8/2016, Απάντηση της προέδρου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κας Ελευθερίας Αλιφιεράκη σε δημοσίευμα

29.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 12:08

 

Η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη έκανε την παρακάτω δήλωση αναφορικά με το δημοσίευμα της 26/08/2016 και τίτλο: «Εικόνες ντροπής στον β’ παιδικό σταθμό Νέας Χώρας».

 

«Ανυπόστατες, άδικες και προσβλητικές χαρακτηρίζω τις κατηγορίες που αφορούν τον β’ παιδικό σταθμό Ν. χώρας.

 

Όλοι οι σταθμοί του ΔΟΚΟΙΠΠ τον μήνα Αύγουστο που δεν φιλοξενούν παιδιά, βρίσκονται σε διαδικασίες επισκευών και ανακατασκευών προϋπολογισμού 400.000€ για το τρέχον έτος. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ολική ανακατασκευή των Γ' και ΣΤ' παιδικών σταθμών που στεγάζονται στην περιοχή των Λενταριανών.

 

Μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου έχουν επισκεφθεί και καταγράψει τις ανάγκες κάθε παιδικού σταθμού, βάση των οποίων κινηθήκαμε άμεσα διαθέτοντας το παραπάνω ποσό για την αποκατάσταση τους. Να σημειωθεί ότι ουσιαστικές κτιριακές παρεμβάσεις είχαν να πραγματοποιηθούν πάνω από 10 χρόνια.

 

Στον συγκεκριμένο σταθμό αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα σε αλουμίνια μόλις τις προηγούμενες μέρες. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να προκύψουν μικροφθορές οι οποίες είναι προγραμματισμένες να αποκατασταθούν άμεσα και ασφαλώς πριν φιλοξενηθούν τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Η ευθύνη και η υπευθυνότητα μας όχι μόνο δεν μας επιτρέπει να αδιαφορήσουμε για τους χώρους που φιλοξενούν μικρά παιδιά αλλά μας κρατάει σε συνεχή εγρήγορση για συνεχής και συνεχιζόμενες προσπάθειες εξέλιξης και αναβάθμισης των συγκεκριμένων δομών πράγμα που καθιστά απόλυτη ασφαλή την παραμονή των παιδιών μας».