Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

5/10/2016, Απάντηση σε δημοσιεύματα για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων

05.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:10

 

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η μνήμη είναι επιλεκτική διαδικασία ειδικότερα για κάποιους που ενώ γνωρίζουν, κάνουν πως δεν ξέρουν ή ακόμα περισσότερο, επιλέγουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κατασκευάζοντας σενάρια και παίζοντας επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνίδια.

Έτσι σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Δήμος Χανίων εκχωρεί σε ΑΜΚΕ τη διαχείριση του Κοινωνικού του Παντοπωλείου.

 

Γιατί δεν αναφέρονται στην ΜΚΟ που επελέγη επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι με ίδιες δυνάμεις ο Δήμος λειτουργούσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο;

 

Για την αποκατάσταση της ιστορίας:

 

Το 2012 και το 2013 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων εγκρίθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας με ΜΚΟ ως τελικό δικαιούχο για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης «Κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας» (κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο κ.α.).

Έως και σήμερα η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων λειτουργεί στα πλαίσια της προαναφερόμενης πράξης.

Όλοι αυτοί, όταν η ΜΚΟ, που επελέγη επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής παρήγαγε κοινωνικό έργο πανηγύριζαν, σήμερα επιλέγουν να ξεχάσουν και στηλιτεύουν την παρούσα Δημοτική Αρχή η οποία συνέπραξε στην υποβολή πρότασης συνέχισης της λειτουργίας της δομής με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε συνεργασία με ΑΜΚΕ.

 

Εν κατακλείδι πρόκειται για διαδικασίες επιλογής ΑΜΚΕ καθαρές και τότε και τώρα. Κάποιοι βέβαια εστιάζουν μόνο στο τώρα για να πετάξουν λάσπη. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν πιάνουν τέτοιου είδους τακτικές και η λάσπη επιστρεφόμενη πέφτει μπροστά στα πόδια τους προκειμένου να διολισθήσουν με περισσή ευκολία στο επόμενο… ατόπημα!

 

Τέλος σε ό, τι αφορά την ικανότητα των προσώπων της παρούσης Δημοτικής Αρχής αυτή αποδεικνύεται καθημερινά με τις ουσιαστικές δράσεις και έργα τους.

 

Αλήθεια τι και ποιον εξυπηρετούν τόσο ανακριβή δημοσιεύματα;