Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

6/10/2016, Γόνιμη η συνεργασία Δήμων Χανίων και Βαρκελώνης για τη διαχείριση σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων

06.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:10

Τεχνικές προηγμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας από βιομάζα για παροχή νερού στα δημόσια κτίρια και τις επιχειρήσεις της πόλης της Βαρκελώνης, καθώς και προγράμματα παραγωγής και διαχείρισης ήπιων μορφών ενέργειας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Χανίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τη συμμετοχή του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Αντώνη Σχετάκη, κατά την τελευταία ημέρα της συνάντησης στην εν λόγω πόλη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Mayors Adapt twinning - Σύμφωνο των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα”.

Ειδικότερα, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Εταιρεία Διαχείρισης Βιομάζας καθώς και στη Δημοτική Εταιρεία Οικολογικής Διαχείρισης Ενέργειας, όπου τα μέλη της χανιώτικης αποστολής στο πλαίσιο παραγωγικών συναντήσεων είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναφορικά με τεχνικές και προγράμματα, που επικεντρώνονται στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση με σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη γόνιμη και παραγωγική συνεργασία, που είχε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με τους εκπροσώπους του Δήμου της Βαρκελώνης και των επιχειρήσεων του, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος.

«Μας δόθηκε η δυνατότητα να λάβουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία από μία πόλη, που είναι πολύ προηγμένη σε ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος. Η ενέργεια και το κλίμα, τα περιβαλλοντικά θέματα, είναι ζητήματα κομβικής σημασίας, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας, γι΄ αυτό και θα συνεχιστεί και η συνεργασία με τον Δήμο της Βαρκελώνης», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι οι δεσμοί, που αναπτύχθηκαν θα είναι χρήσιμοι για την πόλη μας στο μέλλον.

«Γίναμε πιο πλούσιοι σε ιδέες και εμπειρία, στοχεύοντας στην υιοθέτηση των καλών πρακτικών, που μας παρουσιάστηκαν για την ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση και στον τόπο μας», καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Επισημαίνεται ότι μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από πλευράς του Δήμου Βαρκελώνης για το σύστημα διαχείρισης των υδάτων, που έχει αναπτυχθεί στα Χανιά, καθώς και για την ειδική ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα, που έχει τοποθετηθεί σε παραλία της πόλης μας.

p1

Επίσκεψη χανιώτικης αποστολής στη Δημοτική Εταιρεία Διαχείρισης Βιομάζας

p2

Επίσκεψη χανιώτικης αποστολής στη Δημοτική Εταιρεία Οικολογικής Διαχείρισης Ενέργειας