Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

5/10/2016, Σχεδιασμός & διαχείριση σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων στο επίκεντρο της συνεργασίας των Δήμων Χανίων και Βαρκελώνης

05.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:10

Γόνιμες και πυκνές συναντήσεις με στελέχη και Υπηρεσίες του Δήμου Βαρκελώνης έχει η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Mayors Adapt twinning - Σύμφωνο των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα”, όπου τα Χανιά και η Βαρκελώνη είναι συνεργαζόμενες - αδελφοποιημένες πόλεις σε περιβαλλοντικά θέματα.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση από τον Δήμο Βαρκελώνης σχετικά με ζητήματα αναπλάσεων, προσβασιμότητας οδών, αντιμετώπισης κυκλοφοριακών θεμάτων στην πόλη, καθώς επίσης και θεμάτων πολιτικής προστασίας, αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, διαχείρισης ενέργειας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διαχείρισης του νερού, των παραλιών και της διάβρωσής τους, διαχείρισης απορριμμάτων, κ.λ.π..

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, πέρα από τη θεωρητική παρουσίαση των θεμάτων, πραγματοποιούνται επισκέψεις και ξεναγήσεις στα σημεία, που έχουν υλοποιηθεί τα έργα και οι δράσεις του Δήμου Βαρκελώνης. Ενδεικτικά, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, σε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε ανοιχτούς χώρους αναψυχής, σε σημεία του παραλιακού μετώπου, κ.α.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πολύ ωφέλιμη συνεργασία, που έχουν με τα στελέχη του Δήμου Βαρκελώνης.

p1

p1

Επίσκεψη μελών χανιώτικης αντιπροσωπείας σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Βαρκελώνης

π3

Επίσκεψη μελών χανιώτικης αντιπροσωπείας στο Κέντρο Διαχείρισης της Παραλίας της Βαρκελώνης

π3

Επίσκεψη μελών χανιώτικης αντιπροσωπείας σε δεξαμενή συλλογής υδάτων της Βαρκελώνης