Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

18/7/2016, Ξεκινά στα Χανιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 6”: Στις 20/7/2016

18.07.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Ανοίγει την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 η αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 6”, έναν θεσμό, που υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στα Χανιά, αποκτώντας μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα, Δευτέρα 18/7/2016, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, πρόκειται για μία διοργάνωση με ηχηρά ονόματα χορογράφων και χορευτών από όλο τον κόσμο, που έχει θεσμοθετηθεί και αποκτήσει μεγάλη απήχηση στον χώρο της τέχνης.

Ο πολιτισμός είναι όνειρο, είναι όραμα, είναι ελπίδα αλλά κυρίως είναι τρόπος ζωής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί για μία ακόμη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη μας ένα πολύ σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ χορού με διεθνή χαρακτήρα και προοπτικές” τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη.

Πρόκειται για ένα πολύτροπο, πολύπτυχο, πολυμορφικό γεγονός, που στηρίζεται σταθερά από τον Δήμο Χανίων”, παρατήρησε η κα. Περράκη, προσθέτοντας ότι η κίνηση περιέχει όσα θέλουμε να πούμε καθαρά, ενώ την ίδια στιγμή ο χορός αποτελεί ευαίσθητη και απαιτητική τέχνη.

Όπως γνωστοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Σοφία Φαλιέρου, για τη φετινή διοργάνωση συνεργάζονται περισσότεροι από 70 χορογράφοι, ενώ περισσότερα από 200 άτομα θα επισκεφθούν την πόλη μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ παρατήρησε ότι πρόκειται για πρόταση ζωής, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Χανίων όσο και τους εθελοντές, που εργάζονται για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. 

1 

 

2

 

3

4


Αρχεία

  1. afisadance