Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

16/6/2016, Ξενάγηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. Εντυπωσιασμένα από τη λειτουργία της μονάδας τα μέλη των ξένων αποστολών

16.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) Α.Ε. Ο.Τ.Α. επισκέφθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, 120 εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Κύπρο, Κατάρ, Αίγυπτο, κ.α.), προκειμένου να ξεναγηθούν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης της Επιχείρησης μετά τον εκσυγχρονισμό του.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Κουτράκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Φραγγεδάκης, και υπηρεσιακά στελέχη. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν τη λειτουργία της εγκατάστασης, την ανάκτηση υλικών με το νέο σύστημα οπτικών & βαλλιστικών διαχωριστών, ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη νέα λειτουργία της μονάδας, αφενός για την επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων και αφετέρου για την επεξεργασία των προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις θετικές εντυπώσεις τους τόσο για την ορθή και ολοκληρωμένη λειτουργία της μονάδας όσο και για τα νέα έργα εκσυγχρονισμού, που υλοποιήθηκαν και που θα εξασφαλίσουν την πλήρη εναρμόνιση της διαχείρισης των αποβλήτων στην Π.Ε. Χανίων, σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Εθνικού Σχεδιασμού και της νέας Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Παράλληλα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μελών των αποστολών για τη φιλοσοφία του διαχωρισμού, αφού με τον ίδιο εξοπλισμό σε διαφορετικές βάρδιες γίνεται διαχωρισμός και ανάκτηση των υλικών τόσο από τα σύμμεικτα απορρίμματα, όσο και από τα προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα υλικά.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η σημαντική λειτουργία του εργοστασίου, καθώς επίσης τόνισε την ανάγκη η Πολιτεία, η Περιφέρεια και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να κινήσουν γρηγορότερα τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Νέου Κυττάρου φιλοξενίας απορριμάτων, αφού ο Χ.Υ.Τ.Υ. σε επτά μήνες θα έχει κορεστεί.

p1

p2

p3