Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

18/10/2016, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Διγαλάκη

18.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:10

 

Σε κλίμα καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18/10/2016 συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη, παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου κ. Μιχάλη Βλαχάκη.

Βασικό αντικείμενο συζήτησης υπήρξε η κοστολόγηση των ανταποδοτικών τελών για το ίδρυμα με βάση το πραγματικό έργο. Αυτό είναι κάτι που όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων θα ισχύει για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Χανίων, προσθέτοντας ειδική κατηγορία στα ανταποδοτικά τέλη που θα προταθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου στη Γαλλική σχολή. Όπως επισημάνθηκε από το Δήμαρχο Χανίων, δημοσιεύματα ανέφεραν ανακριβώς ότι ο Δήμος αρνήθηκε να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα. Ο Δήμος αντίθετα στηρίζει την ίδρυση Λαογραφικού μουσείου και όπως ειπώθηκε στον κ. Πρύτανη θα συμβάλλει στην δημιουργία του με όποιον τρόπο μπορεί.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της συνεργασίας του Δήμου με το Πολυτεχνείο και ο Δήμαρχος ανέφερε στον κ. Πρύτανη τις ενέργειες που γίνονται εκ μέρους του Δήμου για να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία που ήδη υπάρχει

Photo