Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

19/9/2016, Τους παιδικούς σταθμούς σε Λενταριανά και Πυθάρι Ακρωτηρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας

19.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

 

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και ανακατασκευές σε παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Χανίων.

 

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ολικής ανακατασκευής του Γ’& ΣΤ’ παιδικού σταθμού Χανίων στην περιοχής των Λενταριανών. Στο σημείο βρέθηκε σήμερα 19/09/2016, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη αλλά και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε:

 

«Για πρώτη φορά από τον Δήμο Χανίων γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς. Αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζουμε πλήρως τον παιδικό σταθμό στην περιοχή των Λενταριανών που είναι και ο παλαιότερος και θα συνεχίσουμε με άλλους παιδικούς σταθμούς.

 

Το κονδύλι είναι 400.000 ευρώ, προέρχεται από τον προϋπολογισμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και στη συνέχεια θα αναβαθμίσουμε τους εξωτερικούς χώρους σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Επίσης να πούμε ότι έχουμε ήδη νομιμοποιήσει όλους τους παιδικούς σταθμούς και προχωράμε σε όλες τις προδιαγραφές νομιμότητας και ασφάλειας που αυτοί χρειάζονται για να φιλοξενούν τα παιδιά μας.

 

Να πούμε ακόμα ότι στην πολιτική της Δημοτικής αρχής είναι να προσθέσουμε νέες θέσεις παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και ευελπιστούμε ότι στον επόμενο χρόνο αυτό θα το καταφέρουμε. Είναι φιλόδοξο, είναι δύσκολο σε τέτοιες εποχές, αλλά επειδή ακριβώς σε τέτοιες εποχές οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τα παιδιά τους να μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε σταθμούς, ακριβώς εκεί εστιάζουμε.

 

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι ήδη έχουμε προχωρήσει στο μεγάλο έργο της ενοποίησης των κοινωνικών δομών του Δήμου. Αυτό μας επιτρέπει καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και εξοικονόμηση πόρων».

 

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη δήλωσε:

 

«Ευελπιστούμε με την ανακατασκευή και αξιοποίηση χώρων που προς το παρόν παραμένουν αναξιοποίητοι να καταφέρουμε να φιλοξενήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά. Στο βρεφονηπιακό σταθμό που βρίσκεται στο παλιό Δημαρχείο Ακρωτηρίου ναι μεν φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 70 παιδιά υπάρχει όμως η δυνατότητα φιλοξενίας έως 120. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τον χώρο και να δούμε πως θα προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό κάτι που πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να το κάνουμε με την ένταξή μας στην ΕΤΑΑ, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό και το οποίο αναμένουμε γύρω στο Νοέμβριο».

 

Μετά την επίσκεψη στα Λενταριανά, ο Δήμαρχος Χανίων μετέβη στο Πυθάρι Ακρωτηρίου και στον παιδικό σταθμό που στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου.

 

Σήμερα, στο πλαίσιο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων λειτουργούν βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί οι οποίοι στεγάζονται σε εννέα διαφορετικά κτιριακά συγκροτήματα, κατανεμημένα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χανίων. Για κάθε ένα από τα συγκροτήματα αυτά μετά από επί τόπου αυτοψίες των μηχανικών της ομάδας μελέτης και σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες παρατηρήσεις της διεύθυνσης του κάθε σταθμού, προέκυψε μια λίστα από αναγκαίες εργασίες που αφορούν τόσο άμεσες επεμβάσεις συντήρησης υποδομών από φθορές όσο και εργασίες βελτίωσης - αναβάθμισης των συνθηκών λειτουργίας τους.