Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

9/9/2016, Η θέση του Δημάρχου Χανίων για το θέμα των αστέγων

09.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 20:57

 

Η Δημοτική Αρχή Χανίων εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συμπολίτη μας Θωμά Δεληγιαννίδη.  Την ίδια στιγμή θλίβεται διότι ο θάνατος ενός συνανθρώπου μας θα πρέπει να τυγχάνει του απαραίτητου σεβασμού και όχι να αποτελεί αφορμή για οποιαδήποτε εκμετάλλευση.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

 

Σε κάθε περίπτωση το θέμα των αστέγων απασχολεί εντόνως την παρούσα Δημοτική Αρχή και προς τούτο υπενθυμίζουμε τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Χανίων με το πρόγραμμα επανένταξης το οποίο «τρέχει» αυτήν την περίοδο και στεγάζει 15 συμπολίτες μας. Να θυμίσουμε επίσης την φιλοξενία αστέγων από το Δήμο στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά για πρώτη φορά φέτος κατά τη χειμερινή περίοδο.

 

Επίσης να υπενθυμίσω ότι άστεγοι φιλοξενούνται και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Είναι σαφές ότι η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στα αλλεπάλληλα αιτήματά μας, για την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων όπως το παλιό ψυχιατρείο, προκειμένου να διαμορφωθούν μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και φροντίδας των αστέγων. Η δημιουργία ξενώνα αστέγων δυστυχώς έχει προϋποθέσεις που δύσκολα υπό τις παρούσες δομές μπορεί να υποστηριχτεί από το Δήμο Χανίων.

 

Γι’ αυτό ο Δήμος Χανίων προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με εναλλακτικούς τρόπους μεταξύ των οποίων είναι και η εκφρασμένη πρόθεση προσφοράς της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου για δύο προκατασκευασμένους οικίσκους, προκειμένου να στεγαστούν εκεί άστεγοι συμπολίτες μας.

photo