Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

31/8/2016, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα και συλλόγου καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς για το έργο αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου

31.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 05:08


Το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, παρουσία και των νομικών εκπροσώπων των δύο πλευρών, σε συνέχεια της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο σε σωστούς χρόνους με σωστό τρόπο και σε κλίμα ομοθυμίας και συνεργασίας όπως για μια ακόμη φορά επισημάνθηκε στη σημερινή συνάντηση.


Η συζήτηση μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε και γύρω από το νομικό πλαίσιο, που θα ακολουθηθεί αναφορικά με την εκκένωση της Δημοτικής Αγοράς, πριν από την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικής σημασίας κτιρίου.


Η έναρξη των εργασιών, εφ΄ όσον όλα κυλήσουν ομαλά, τοποθετείται χρονικά στον Νοέμβριο του 2017, η διάρκεια τους δε προσδιορίζεται στους είκοσι μήνες σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Χανίων, γι΄ αυτό και θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα σε κλίμα συνεννόησης και συμφωνίας με τους καταστηματάρχες, οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες.


Οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς αναγνωρίζοντας την καλή διάθεση και το κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, εξέφρασαν την αγωνία τους για τους χρόνους ολοκλήρωσης του έργου και παράλληλα ζήτησαν να μειωθεί ο χρόνος κατασκευής στους 15 μήνες το ανώτερο.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε:


«Μιλήσαμε συγκεκριμένα επί νομικού κειμένου αυτά τα οποία γίνονται αποδεκτά αυτά που δεν γίνονται αποδεκτά και τι προτείνουν. Αποφασίσαμε τις αμέσως επόμενες μέρες να γίνει μια εντατική συνεργασία μεταξύ των νομικών για να καταλήξουμε περαιτέρω στις ενέργειες τις οποίες θέλουμε να κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίσαμε στους καταστηματάρχες ότι μας ενδιαφέρει να μπορούν οι ίδιοι οι οποίοι είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις να επαναδραστηριοποιηθούν στην Δημοτική Αγορά όταν αυτή ανακαινιστεί. Είναι κάτι το οποίο επιθυμούν και οι ίδιοι.


Το έργο αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα και σύνθετα έργα που θα μπορούσε να κάνει μια δημοτική αρχή πανελληνίως διότι δεν είναι μόνο ένα τεράστιο κτίριο στο κέντρο μιας πόλης, που πρέπει να αναπλάσουμε μαζί με τον εξωτερικό του χώρο, αλλά είναι ότι 70 επαγγελματίες δραστηριοποιούνται εκεί.
Είναι άνθρωποι και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν ως οικογενειάρχες και ως επαγγελματίες».

Εικόνα