Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

18/11/2016, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Εμπορικό Σύλλογο για το θέμα της παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων

18.11.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11


Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων τον πρόεδρο και μέλη του είχε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Μιχάλη Βλαχάκη, υπηρεσιακών παραγόντων και καταστηματαρχών, συζητήθηκε ο κανονισμός.


Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης από τον Δήμαρχο Χανίων το ζητούμενο είναι η ευταξία στην πόλη, η εναρμόνιση με το νόμο και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας για κατοίκους και πεζούς.


«Η παρούσα Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την αποφασιστικότητά της να βάλει τάξη στο Δήμο μας όπου αυτή δεν υπάρχει. Οφείλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε το δημόσιο χώρο, στοχεύουμε στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου και αναγκαία συνθήκη είναι η εναρμόνιση με την υφιστάμενη νομοθεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων για να συμπληρώσει: «Προσβλέπουμε στην υγιή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με ξεκάθαρους κανόνες που θα εξασφαλίζουν την υπεραξία που θα προέλθει από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης αλλά και του συνόλου του Δήμου. Πρόκειται για ένα κανονισμό που δεν θα επιτρέψει στο να μετατραπεί η πόλη σε ένα απέραντο παζάρι».

photo