Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

31/8/2016, Διάλεξη: Διάλογοι και σιωπές, στην Δημοτική Πινακοθήκη, στις 1/9/2016

31.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα Διάλογοι και Σιωπές που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τον Δρ Κωνσταντίνο Β. Πρώιμο και έχει παρουσιάσει την Τζένη Μαρκέτου, τον Bassam El Baroni, την Sabine Hornig, τον Βλάση Φρυσίρα, τον Κώστα Σχιζάκη και άλλους, φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ο διακεκριμένος καθηγητής κ. Douglas Hedley από το πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας. Ο κ. Hedley θα μιλήσει στα αγγλικά με θέμα:

What is art and what is its point? Reflections upon the truth of Imagination

Is art merely a matter of ornament, a distraction from the ‘everyday’ or a consolation for human suffering? Or can art be seen as making cognitive claims? I offer some reflections upon the distinction between fantasy and imagination. 

Dr Douglas Hedley, Reader in Hermeunetics and Metaphysics, Fellow, Clare College, University of Cambridge, UK

Τι είναι η τέχνη και ποιο το νόημά της; Σκέψεις πάνω στην αλήθεια της Φαντασίας

Είναι η τέχνη θέμα μόνο διακόσμησης, μια ανάπαυλα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας ή μια παρηγοριά για το ανθρώπινο άλγος; Ή μήπως η τέχνη έχει και γνωστικά διακυβεύματα; Θα κοινοποιήσω ορισμένες σκέψεις μου στα θέματα αυτά που σχετίζονται και με τις διακρίσεις της φαντασίας.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων την Πέμπτη 01/9/2016, ώρα 20.00. Θα προλογίσει ο Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και θα συντονίσει τη συζήτηση μετά το πέρας της εισήγησης του κ. Hedley. 

 

1