Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

1/9/2016, Ολοκληρώθηκε ο “Αγροτικός Αύγουστος 2016” - Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Στηρίξαμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”

01.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με αφορμή την επιτυχή διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου 2016”, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου 2016”, στην πλατεία 1866, από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Για άλλη μια χρονιά επιμείναμε ποιοτικά και δικαιωθήκαμε, προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων που αρέσκονται σε ανέξοδες δηλώσεις αντιστροφής της αλήθειας για προφανείς λόγους. Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει πετύχει και ως προς τον νέο τόπο διεξαγωγής, αλλά κυρίως ως προς τον στόχο της στήριξης και προβολής αποκλειστικά τυποποιημένων πιστοποιημένων Κρητικών αγροτικών προϊόντων, βάζοντας φρένο στον χαρακτήρα «παζαριού» που του είχε προσδώσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Για την ποιότητα δε των προϊόντων της διοργάνωσης υπήρξαν δημόσιες θετικές τοποθετήσεις από πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, όπως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Κατ' ουσίαν πέραν της προβολής των προϊόντων μετατρέψαμε την εκδήλωση σε μια 6ήμερη γιορτή της πόλης. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά συνεργαστήκαμε με τις αγροτικές φυλακές, στηρίζοντας την εξωστρέφεια των καταστημάτων κράτησης και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δημιουργικές διεξόδους στους τροφίμους τους.

Επιτυχία σημειώθηκε και στις παράλληλες εκδηλώσεις, του “Αγροτικού Αυγούστου”, στις οποίες συμμετείχαν μουσικά σύνολα, με βάση την κρητική μουσική παράδοση, ενώ υπήρξε και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής μας διατροφής, σε συνεργασία με τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Μάλιστα, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης στο περιθώριο της υπογραφής πρωτοκόλλου πολιτιστικής συνεργασίας με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (Ρ.Ι.Κ.), πραγματοποιήσαμε κοινή πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και πολιτιστικοί Σύλλογοι της Μεγαλονήσου.

Για άλλη μια χρονιά στηρίξαμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, τη γιορτή της κρητικής γης, την οποία αγκάλιασαν οι Χανιώτες και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του τόπου μας, πλημμυρίζοντας κάθε μέρα τους χώρους της πλατείας. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας υποχρεώνει μάλιστα να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια.

Ως δημοτική αρχή ευχαριστίες οφείλουμε μεταξύ άλλων στους συνδιοργανωτές μας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, στους παραγωγούς – τυποποιητές, που συμμετείχαν στη διοργάνωση για την άψογη συνεργασία, τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα, Νίκο Ψιλάκη, τα μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα, τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω δε στον Αντιδήμαρχο Χανίων, Γιάννη Μαράκη, για τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης”.

p1