Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

12/10/2016, Βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας με οπτική αναπηρία και προβλήματα κίνησης: Από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων

12.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:10

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν ζητήματα οπτικής αναπηρίας, παραπληγίας καθώς και κινητικά προβλήματα, και είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των ΚΑΠΗ και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” θα προσκομίζουν στο εξής τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εκ μέρους των συγκεκριμένων δικαιούχων στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Όπως επεσήμανε την Τετάρτη 12/10/2016, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελευθερία Αλιφιεράκη, η εν λόγω πρωτοβουλία στόχο έχει να διευκολύνει τους δικαιούχους των οικονομικών ενισχύσεων, οι οποίοι στον Δήμο μας προσεγγίζουν τους 256, και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υποχρεούνται μία φορά τον χρόνο να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με τα απαραίτητα ανά κατηγορία δικαιολογητικά. “Με τη συνεργασία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν οπτικά και κινητικά προβλήματα, ενώ μέσω των ΚΑΠΗ και του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” θα τους εξυπηρετήσουμε και σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητάς τους”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Αλιφιεράκη.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑΜΕΑ & Ισότητας, Ελένη Κτενιαδάκη, οι δικαιούχοι με οπτική αναπηρία στον Δήμο Χανίων ανέρχονται στους 106, ενώ 150 είναι οι δικαιούχοι επιδομάτων παραπληγίας και κίνησης.

Θεωρείται αυτονόητη η δυναμική παρουσία του επιστημονικού προσωπικού των δομών μας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί όποια περίπτωση ωφελούμενου χρήζει βοήθειας στην εκπροσώπησή του για την παροχή προνοιακών επιδομάτων”, τόνισε από την πλευρά της η Δ/ντρια Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, Κατερίνα Κουνελάκη.

p1