Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

16/6/2016, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάρω Δούκα "Τίποτα δεν χαρίζεται» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

16.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:06

 «Ακόμη και τότε, πριν από τόσα χρόνια, ακόμη και σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια, για μένα έγραφα, για μένα γράφω. Για να μπορώ να ρίχνω μπρος πίσω τις ματιές μου. Να αυξομειώνω την ένταση. Να συνομιλώ με τα επίμονα, τα αόρατα, τα άπιαστα. Να περιθάλπω τα πεταμένα, τα άχρηστα, τα πονεμένα. Να ανυψώνω τα εφήμερα, τα αδιόρθωτα, τα άρρωστα. Να περιποιούμαι τα αδέσποτα, τα άστεγα, τα αδιάλυτα! Όπως και τότε, πριν από τόσα χρόνια, έτσι και σήμερα, απ’ την ανάγκη μου να σκεφτώ, να αντισταθώ, να υπάρξω, να συνυπάρξω. Εφόσον ναι, κι αν δεν το ήξερα, αργά και με κόπο, το έμαθα: Τίποτα δεν χαρίζεται». Μάρω Δούκα


Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη συγκίνηση με τη καταξιωμένη Χανιώτισσα συγγραφέα Μάρω Δούκα, με αφορμή το νέο της βιβλίο.  Ο Γιάννης Δημητρακάκης, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τη διεισδυτική του ματιά έκανε μία εξαιρετική ανάλυση του βιβλίου.

Η συμμετοχή των μέλών της Α΄Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων ήταν δυναμική, ενώ την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Δήμος Χανίων & η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.

1

2

3