Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

28/6/2016, Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

28.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:06

Δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος "Καλοκαιρινές Εκστρατείες Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας" σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

"Ένα φτερό"
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, η συγγραφέας Άννα Κοντολέων μοιράστηκε με τα παιδιά τη χαρά της αφήγησης μέσα από το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση «Το δέντρο που είχε φτερά».

Τα παιδιά έκαναν δραστηριότητες, έπαιξαν και παρακολούθησαν την ταινία «Φτερουγίσματα πάνω από τα Χανιά!»

 

1

2

"Ένα κομμάτι κόκκινης κλωστής"

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας τα παιδιά δραματοποίησαν την ιστορία "Αντίο Καλτσούλη" του Benjamin Chaud και δημιούργησαν δική τους εικονογράφηση, με τη βοήθεια της Εύης Κουρουπάκη, η οποία και τους αφηγήθηκε το παραμύθι.

1

2

 

"Ένα εισιτήριο"

Στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας, οι μικροί μαθητές είχαν την δυνατότητα να μάθουν πληροφορίες για χώρες, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Αφγανιστάν, η Αγγλία, η Τουρκία, το βόρειο Σέλας στη Σουηδία, την Αυστραλία, την Κίνα και την Ινδία.

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα "Παιχνίδια Διαφορών", "μεταμορφώθηκαν" φτιάχνοντας με το περίγραμμα του σώματός τους, ένα παιδί από κάθε χώρα ενώ διαπίστωσαν ότι όσο κι αν διαφέρουν οι άνθρωποι μεταξύ τους μία είναι η ανάγκη και η επιθυμία όλων των παιδιών, το να παίζουν και να γελάνε.

1

2


Τέλος, ευχαριστήρια εκφράζονται στους: Άννα Κοντολέων, Εύη Κουρουπάκη, Νίκο Βλαχάκη και Χρύσα Πευκιανάκη για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δραστηριότητες.