Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

5/4/2016, Με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

05.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:04

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) με τριήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα παιδιά, στους εφήβους και στους εκπαιδευτικούς, με καλεσμένους συγγραφείς τον Μάνο Κοντολέων και την Άννα Κοντολέων.

Οι δράσεις έφεραν τίτλο: «Διαβάζω σημαίνει γνωρίζω τον άλλον» και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και τη σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Αθηνά Ντούλια.

Αναλυτικά:
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 η συγγραφέας, μεταφράστρια και θεατρολόγος Άννα Κοντολέων συναντήθηκε με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και την Πέμπτη 31 Μαρτίου με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παζινού καθώς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ελ. Βενιζέλου και του 1ου Λυκείου Χανίων επισκέπτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη και συναντήθηκαν με τους συγγραφείς Μάνο Κοντολέων και Άννα Κοντολέων ενώ την ίδια μέρα ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων συνάντησε και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 125 μαθητές και 68 εκπαιδευτικοί. Για άλλη μία χρονιά οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

 

p1

p2