Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

22/6/2016, Πρωτότυπες ιδέες και δράσεις στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας των Δημοτικών Βιβλιοθηκών

22.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και γεμάτο πρωτότυπες δράσεις και ιδέες καλοκαίρι ξεκίνησε για τους μικρούς φίλους με την έναρξη της καλοκαιρινής εκστρατείας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού και στην Παιδική - Εφηβική βιβλιοθήκη Σούδας, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Oι μικροί εξερευνητές έμαθαν το δεκάλογο του καλού εξερευνητή και συμμετείχαν σ' ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού στα ράφια και στους χώρους των βιβλιοθηκών.

Έφτιαξαν το πανό της εκστρατείας και με το κλείσιμο της εκδήλωσης δήλωσαν έτοιμοι να ξεκινήσουν τις αποστολές τους..!

Με αφετηρία τις βιβλιοθήκες μας και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, που μοιράστηκε στα παιδιά, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αύριο, για περισσότερα «μυστικά» εξερεύνησης...

Κατά τη δεύτερη μέρα της  γιορτής για τους μικρούς «εξερευνητές» οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν το κυνήγι του θησαυρού, ψάχνοντας ήρωες βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού και αναζητώντας απαντήσεις γρίφων μέσα στις σελίδες των βιβλίων στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Στη συνέχεια οι βιβλιοθήκες μετατράπηκαν σε εργαστήρια κοπτικής - ραπτικής! Με βελόνες και κλωστές έραψαν τα μπλουζάκια τους με μεγάλη επιτυχία και με ανυπομονησία περιμένουν νέες αποστολές και περιπέτειες...

Το ταξίδι αυτό μοιράστηκαν μαζί τους η Κατερίνα Βαρανάκη, Μαρία Μαραβελάκη και Άννα Κοντολέων στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας και η Νίκη Γαλάνη με τη Λίτσα Μαστορακάκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

p1

p2

p3

p4