Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

03/01/2017, Επίσκεψη Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, στο Παράρτημα Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ

03.01.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:01

 

Το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 3/1/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές και να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Παραρτήματος. Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από την υπεύθυνη του Παραρτήματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ κα. Μάγκυ Αρσενίδη-Μανουσέλη και μέλη του Δ.Σ. στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος και ιδιαίτερα στους χώρους που καταλάμβανε για πολλά χρόνια το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χανίων, οι οποίοι απελευθερώθηκαν και αξιοποιήθηκαν από την ΕΛΕΠΑΠ μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου στα μέσα Σεπτέμβρη σε κατάλληλο δημοτικό κτίριο στις Στέρνες Ακρωτηρίου.

Η υπεύθυνη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα που επέδειξε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και έτσι να ελευθερωθεί πολύτιμος χώρος για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, δήλωσε: “Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Παράρτημα Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ, το οποίο μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μεταστεγαστεί το 2ο Ειδικό Σχολείο Χανίων από τους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ σε δημοτικό κτίριο στις Στέρνες, έλυσε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα και ελευθέρωσε πολύτιμο χώρο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ΕΛΕΠΑΠ να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει καλύτερα και πληρέστερα προς όφελος των παιδιών σε όλους πλέον τους χώρους του κτιρίου όπου στεγάζεται.

Παράλληλα μεταστεγάσαμε το 2ο Ειδικό Σχολείο Χανίων από τα μέσα Σεπτεμβρίου σε ένα απολύτως κατάλληλο δημοτικό κτίριο με προδιαγραφές ΑμεΑ στις Στέρνες Ακρωτηρίου αξίας 784.204,94 ευρώ, το οποίο για πολλά χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο, όπου οι συνθήκες εκπαίδευσης και λειτουργίας του σχολείου είναι σαφώς αναβαθμισμένες σε σχέση με τις συνθήκες που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ.

Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα το ορθό της απόφασης μας να μεταστεγάσουμε το 2ο Ειδικό Σχολείο Χανίων και να λύσουμε ταυτόχρονα δύο μεγάλα χρόνια προβλήματα του Ειδικού Σχολείου και της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων που αφορούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και αισθανόμαστε ικανοποίηση που οι πολιτικές μας ενέργειες έχουν άμεσο όφελος και λύνουν σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας μας”.

photo

photo