Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

15/4/2016, Ενίσχυση δεσμών Κρήτης – Αυστραλίας στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Αντιπρόεδρο & τα μέλη του Κοινοβουλίου της Βικτώρια

15.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:18

Το Κοινοβούλιο της Βικτώρια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Παγκρητίου Ενώσεως, Αντώνη Τσουρδαλάκη, και άλλα μέλη της ελληνικής κοινότητας, σε συνέχεια των επαφών, που έχουν προγραμματιστεί με την ευκαιρία της επίσκεψής του Δημάρχου Χανίων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο κ. Βάμβουκας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Dan Nardella, Βουλευτές - μέλη της
Επιτροπής Ελληνοαυστραλιανής φιλίας, καθώς και με Βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος των Εργατικών και της αντιπολίτευσης των Φιλελεύθερων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς των Βουλευτών για την ενίσχυση των δεσμών με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την Κρήτη, οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κατασκευή του Μνημείου για τη σημαντική μάχη της 42ης Λεωφόρου στα Τσικαλαριά, με τη συμβολή των Κρητών της Αυστραλίας, καθώς εκπληρώθηκε ένα αίτημα πολλών ετών για την απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς μαχητές, που απώθησαν, μαχόμενοι ηρωικά, τους Γερμανούς εισβολείς.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου κατά τη συνάντηση τους με τον Δήμαρχο Χανίων πληροφορήθηκαν για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, για το αυτοδιοικητικό σύστημα της χώρας, ενώ έδειξαν και μεγάλο ενδιαφέρον για τα Χανιά, τα οποία όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν.

Ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε τους Βουλευτές για την καλή συνεργασία, που έχουν με την πολυπληθή ελληνική κοινότητα και για την υποστήριξη που της παρέχουν, απευθύνοντας την ίδια στιγμή πρόσκληση για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 ετών από τη Μάχη της Κρήτης στα Χανιά.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε επίσης την εκκλησία του Oakleigh, όπου συναντήθηκε με τον εφημέριο, Γεώργιο Αδαμάκη, με καταγωγή από το Χορδάκι. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο παρακείμενο Ελληνορθόδοξο Σχολείο, όπου φοιτούν 750 παιδιά, προνηπιακής ηλικίας έως και το Λύκειο. Ακολούθησε συνάντηση του κ. Βάμβουκα με τον Δ/ντή, διδάσκοντες και μαθητές, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες, που υπάρχουν για συνεργασία με σχολεία των Χανίων. Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξαιρετική δουλειά, που γίνεται στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σημειώνεται ότι πριν την αναχώρησή του από την Αυστραλία ο κ. Βάμβουκας θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Μελβούρνης.  

p1

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τα μέλη του Κοινοβουλίου της Βικτώρια

p2

Συνομιλία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον φιλέλληνα Βουλευτή και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελληνοαυστραλιανής φιλίας, Murray Thompson.

p3

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Πρόεδρο και τον Δ/ντη του Ελληνορθόδοξου Σχολείου, καθώς και με τον εφημέριο, Γ. Αδαμάκη

 

p4

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Δντή και τους μαθητές του Ελληνορθόδοξου Σχολείου & ανταλλαγή δώρων.