Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

13/5/2016, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων» από το Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη”

13.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 09:05

Επιστολή για την ένταξη του έργου «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων» στο Σ.Ε.Σ. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη” του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιο Σταθάκη.

 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτηρίζει τη «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων» έργο πνοής για τον Δήμο, “καθώς αποτελεί τη βασική σύνδεση της πόλης των Χανίων με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ο δε υφιστάμενος δρόμος είναι επιεικώς απαράδεκτος και ανεπαρκής για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους, που τον διέρχονται καθημερινά”, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

 

Η εκτέλεση του έργου θεωρείται από τους φορείς και την κοινωνία των Χανίων επιβεβλημένη και αναγκαία, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, που είχε επανειλημμένα εξαγγελθεί και θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια”, προσθέτει ο Δήμαρχος Χανίων στην επιστολή του, τονίζοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου θεωρείται επιβεβλημένη και καθοριστική για την ανάπτυξη της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, γι΄ αυτό και είναι κρίσιμο και αναγκαίο να εκδοθεί άμεσα η απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 8.348.368,76 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», καθώς και να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότησή του.

 

Επιστολή του Δημάρχου Χανίων.  

 

p1

Αρχεία

  1. mournies