Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

09/12/2016, Εργαστήριο Ευχών - Χριστούγεννα 2016

09.12.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 14:37

 

Μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνται…

 

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, πραγματοποιήσαμε το εργαστήριο ευχών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που προσκαλούσε τα παιδιά όλων των βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να στείλουν τις ευχές τους για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017.

Διαβάσαμε την ιστορία των τριών ευχών του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ. Ποια η αξία των ευχών ; Τι σημαίνουν για τον καθένα μας;

Γράψαμε και ζωγραφίσαμε τις δικές μας ευχές για το 2017, το καλωσορίσαμε με όλη μας την αγάπη και στέλνουμε το δωράκι μας στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, έτσι για γούρι και καλό ποδαρικό στο νέο της σπίτι!!!

Οι ευχές τους συγκινούν και αγγίζουν την ψυχή των μεγαλύτερων.

 

Στο εργαστήριο συμμετείχαν τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων με τις κυρίες Μαίρη Δασκαλάκη και Σοφία Ποτετσιανάκη, τα παιδιά της Δ΄ τάξης Δ. Σ. Σούδας με τις κυρίες Πατακάκη Κατερίνα και Βαρδακούλη Γεωργία και τα παιδιά που επισκέφτηκαν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Εμψυχωτές του προγράμματος οι κυρίες: Βιβή Χουδαλάκη, Κατερίνα Βαρανάκη, Λίτσα Μαστορακάκη και Νίκη Γαλάνη.

Είθε οι ευχές των παιδιών να βοηθήσουν στη μετάλλαξη του κόσμου μας, για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας και εμάς των ίδιων!!!

 

Υπενθυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος:

«Τις επόμενες ημέρες, ένα δημιουργικό εργαστήριο ευχών θα πραγματοποιηθεί σε 70 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, αξιοποιώντας υλικό και οδηγίες που θα σταλούν από την Εθνική Βιβλιοθήκη. Το εργαστήριο θα στηρίζεται πάνω σε αποσπάσματα από βιβλία που τα παιδιά θα πρέπει να μετατρέψουν σε μια ευχή για το νέο έτος.

 

Οι ευχές των παιδιών θα σταλούν ταχυδρομικά στην Εθνική Βιβλιοθήκη και θα κρεμαστούν σε ειδική κατασκευή προκειμένου να στολίσουν το νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Το δημιουργικό αυτό αποτέλεσμα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου. Οι λέξεις των παιδιών από διαφορετικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας θα είναι το πρώτο υλικό που θα κάνει ποδαρικό, προτού τα ράφια αρχίσουν να γεμίζουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017».