Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

20/04/2016, Διοργάνωση εκδήλωσης για τα αδέσποτα ζώα με θέμα «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο» το Σάββατο 23 Απριλίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

20.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

Σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Χανίων με θέμα την διοργάνωση εκδήλωσης για τα αδέσποτα ζώα με θέμα «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, και τα φιλοζωϊκά σωματεία της πόλης το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, 10.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος κ.Μανώλης Φραγκάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: « η δράση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός μεν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τα ζώα συντροφιάς όσον αφορά τις υποχρεώσεις ιδιοκτησίας και αφετέρου δε να πραγματοποιηθούν όσες περισσότερες  υιοθεσίες αδέσποτων είναι εφικτό εκείνη την μέρα. Η Δημοτική αρχή για το ευρύτερο πρόβλημα των αδέσποτων έχει προγραμματίσει: α) την ίδρυση κτηνιατρείου,  β) ελέγχους ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων από μικτό κλιμάκιο οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει και γ) δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όπως την συγκεκριμένη εκδήλωση».

Στην συνέχεια η πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων κ. Μπομπολάκη αφού κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στην εκδήλωση τόνισε ότι: «τα ζώα που θα είναι προς υιοθεσία θα διαθέτουν σήμανση (microchip), θα είναι αποπαρασιτωμένα και θα έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο. Όλες οι υιοθεσίες θα γίνουν με συμβόλαιο όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ ταυτόχρονα θα βραβευτούν κατασκευές που έχουν δημιουργήσει νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων σύμφωνα με θέμα της εκδήλωσης ».

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, με την έννοια της χορηγίας σαν κίνητρο για να υιοθετηθούν όσον το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα είναι ιδιώτες κτηνίατροι, pet shops και κέντρα καλλωπισμού για κατοικίδια.

eikona

eikona1

Αρχεία

  1. fragkakis
  2. 1518037_695433733812084_1019459189_n_2