Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

7/10/2016, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με την Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Γιακουμάκη

07.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 14:15

Η επίλυση του ζητήματος στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου εξετάστηκε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης, που είχε την Παρασκευή 7/10/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με την Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Γιακουμάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων και στην οποία παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, εξετάστηκε η σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Βάμβουκας, πέραν της κατασκευής, η οποία έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη στελέχωση του Κέντρου.

Παράλληλα, η κα. Γιακουμάκη αναφέρθηκε στη νέα μονάδα, που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, η οποία αφορά ένα αποκεντρωμένο «ιατρείο γειτονιάς», όπου ο οικογενειακός γιατρός και η διεπαγγελματική ομάδα υγείας θα έχουν υπό την ευθύνη τους ένα συγκεκριμένο πληθυσμό. Στον σχεδιασμό του Υπουργείου, όπως γνωστοποίησε η κα. Γιακουμάκη, περιλαμβάνεται η λειτουργία “ιατρείων γειτονιάς” εντός του αστικού ιστού του Δήμου Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν με τον Δήμαρχο Χανίων οι τρόποι συνεργασίας και στήριξης της συγκεκριμένης δράσης από τον Δήμο.

p1

p2