Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

08/04/2014,Mικροί μαθητές της Δ' τάξης του 10ου Δ.Σ. Χανίων την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 σ' ένα ταξίδι φαντασίας και ποίησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

08.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

Συνεχίζοντας την εκπαιδευτική δράση «Συλλέγω Εμπειρίες» που πραγματοποιείται φέτος σε 87 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες του δικτύου Future Library, μέσα από την αφήγηση του βιβλίου του Αλέξη Κυριτσόπουλου '' Πηγαινέλα στα Σύννεφα '' εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη, οι μικροί μαθητές της Δ' τάξης του 10 ου Δ.Σ. Χανίων, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, συμμετείχαν σ' ένα ταξίδι φαντασίας και ποίησης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Σ' ένα ταξίδι σ΄ ένα κόσμο φανταστικό γεμάτο στίχους και εικόνες ονειρικές. Σ' ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μεγάλους μας ποιητές.
Τον Μανόλη Αναγνωστάκη , τον Κώστα Βάρναλη , τον Διονύση Σολωμό , τον Γιάννη Ρίτσο, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Γιώργο Σαραντάρη...

Σ΄ ένα ταξίδι που φώτισε τις παιδικές ψυχές τους και τους έμαθε μυστικά να ξεκλειδώσουν όνειρα , μυρωδιές , χρώματα , αναμνήσεις , εικόνες ,ήχους , αλήθειες και να γράψουν και να εικονογραφήσουν το δικό τους ποίημα!

Σ΄ένα ταξίδι που γεύτηκαν την αισθητική απόλαυση που προσφέρει η τέχνη και οι καλλιτέχνες.

Εμψυχώτριες του προγράμματος : κα Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια και η κα Λίτσα Μαστορακάκη, βιβλιοθηκονόμος.

 

Υπενθυμίζουμε ότι: Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, φιλοξενεί στο χώρο της, από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2016, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων.