Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

2/6/2016, Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από τον Δήμο Χανίων

02.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 09:42

Κάθε χρόνο γιορτάζεται παγκοσμίως η 5η ημέρα του Ιουνίου ως η Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον μας από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και να αναλάβουμε όλοι δράση για να το προστατεύσουμε και να το κάνουμε καλύτερο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χανίων με τον γενικό τίτλο των εκδηλώσεων «Η άγρια πανίδα μέσα από το παράθυρο» δίνει φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην άγρια πανίδα και στα παιδιά, που μέσω του παραδείγματος τους μπορούν να παρακινήσουν τον περίγυρο τους για να μειώσουν την ρύπανση από στερεά απόβλητα, να ανακυκλώσουν και να γνωρίσουν φυσικά οικοσυστήματα παραμελημένα.

Μέσα από τις παρακάτω δράσεις ο Δήμος μας, θα συνεισφέρει από την πλευρά του για να μειώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και να το αναβαθμίσει:

1η δράση) Εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 19.00, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος».

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

19.30 Καλωσόρισμα του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας κου Γεώργιου Φραγγεδάκη

19.35 Χαιρετισμός του Δημάρχου Χανίων κου Αναστάσιου Βάμβουκα

19.40 Χαιρετισμός του αντιπροέδρου ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κου Ζαχαρία Πιστόπουλου.

19.45 Ομιλία με θέμα << Διαχείριση στερεών αποβλήτων στην περιφερειακή ενότητα Χανίων>> από τον κ Κων/νο Πατεράκη, διευθυντή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) .

20.00 Ομιλία με θέμα <<Η άγρια πανίδα μέσα από το παράθυρο >> από τον κ Γιάννη Αρνέλλο, Δασολόγο μελετητή .

20.15 Βράβευση διακριθέντων στο διαγωνισμό για το πιο <<πράσινο μπαλκόνι >> και για τον <<καλύτερο κήπο>>.

21.15 Βράβευση σχολείων και εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε δεντροφυτεύσεις, σε καθαρισμούς και γενικότερα σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες του Δήμου Χανίων.

 

2η δράση) Απελευθέρωση Γερακίνων στην είσοδο του χωριού Μαλάξα στις 16:00.

Την Κυριακή 5/6/2016 το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων θα προβεί στην απελευθέρωση Γερακίνων στην είσοδο του χωριού Μαλάξα στις 16:00.

3η δράση) Το έργο «LIFE Natura2000 Value Crete» στις εκδηλώσεις του Δήμου Χανιών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 από 12:00 έως 14:00 στον Δημοτικό Κήπο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημέρωση και διανομή σχετικού υλικού που αφορά τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη. H Ημέρα Περιβάλλοντος θα αποτελέσει επίσης την Ημέρα έναρξης λειτουργίας Έκθεσης φωτογραφίας από περιοχές NATURA 2000 της Κρήτης, η οποία θα βρίσκεται για όλον τον Μήνα Ιούνιο στο φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων. 

 

1

2

3