Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

25/5/2016, Υπογραφή σύμβασης έργου “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ”: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

25.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Υπεγράφη την Τετάρτη 25/5/2016 από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ”, προϋπολογισμού 12.500,00 € με Φ.Π.Α.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι ενενήντα ημέρες, ενώ αυτό θα κατασκευαστεί στο ισόγειο του διωρόφου κτίσματος της πρώην κοινότητας Νεροκούρου. Ειδικότερα, στους χώρους του το ιατρείο θα περιλαμβάνει χώρο εξέτασης μικρών ζώων, μικρό χειρουργείο, αίθουσα παραμονής των ζώων. Σημειώνεται ότι το ιατρείο θα στελεχωθεί από τους κτηνιάτρους του Δήμου Χανίων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει:

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων. Το εν λόγω ιατρείο αποτελεί ανάγκη για τον Δήμο μας, καθώς με τη λειτουργία του θα συμβάλλει πέραν των άλλων και στον περιορισμό των γεννήσεων από τα αδέσποτα ζώα.

Δυστυχώς, το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι είναι ιδιαίτερα σοβαρό στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην πόλη μας, ενώ οι Δήμοι, χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη από το κεντρικό κράτος, έχουν επωμιστεί δυσανάλογες ευθύνες. Προς αυτή την κατεύθυνση το ιατρείο θα συμβάλλει στον περιορισμό του προβλήματος στον Δήμο μας, χωρίς όμως από μόνο του να λύσει το πρόβλημα.

Απευθύνω έκκληση στους συνδημότες μας να δείχνουν υπευθυνότητα και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Η τακτική της εγκατάλειψης δεν περιποιεί τιμή ούτε για τον Δήμο Χανίων ούτε για τη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή η κριτική, που δεχόμαστε από τους επισκέπτες μας είναι πολύ αρνητική. Ο καθένας μας θα πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά στους τετράποδους φίλους μας”.

p1