Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

4/4/2016, Παραπάνω από 12 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγουν με το καραβάνι αλληλεγγύης από το λιμάνι της Σούδας - Συντονιστής ο Δήμος Χανίων

04.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 22:59

Η ανταπόκριση πολιτών, φορέων, συλλογικοτήτων, εθελοντών και των Δήμων της Δυτικής Κρήτης στην έκκληση της ΠΕΔ Κρήτης για βοήθεια προς τους πρόσφυγες, υπήρξε συγκινητική.

Στις αποθήκες της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα φορτώθηκαν σε φορτηγό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου, μετά και την πρόσφατη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, να φθάσουν στον Πειραιά αύριο το πρωί με το πλοίο της γραμμής και στη συνέχεια στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Αττικής που έχοντας καταγράψει τις ανάγκες των προσφύγων σε ολόκληρη την χώρα, θα κάνει και την ανάλογη διανομή. 

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΝΕΚ, τους εθελοντές του Δήμου οι οποίοι μας βοήθησαν σε αυτή τη συλλογή, τους φορείς οι οποίοι συνέβαλαν, τους Δήμους από Χανιά και Ρέθυμνο αλλά και το προσωπικό του Δήμου Χανίων και του ΔΟΚΟΙΠΠ και τους συνεργάτες μου οι οποίοι συντόνισαν όλο αυτό το έργο και ανέλαβαν την ευθύνη με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε μαζέψει περισσότερους από 12 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης. Υπάρχει κι άλλο υλικό το οποίο θα μείνει στις αποθήκες και θα συμπληρωθεί από τις υπόλοιπες ποσότητες που θα μας έρθουν και ιδιαίτερα από τα σχολεία, για να κάνουμε και μια δεύτερη αποστολή».

 p1

p1

p3

p3

 

p4

p4

p4