Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

3/10/2016, Διευκρινίσεις Δήμου Χανίων αναφορικά με την κατάληψη του Κλειστού Γυμναστηρίου Σούδας

03.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:10

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και την κατάληψη του Κλειστού Γυμναστηρίου Σούδας από το αθλητικό σωματείο “ΝΑΟΣ”, ο Δήμος Χανίων διευκρινίζει τα εξής:

Από το 2011 με την εφαρμογή του “Καλλικράτη” τα αθλητικά σωματεία της πόλης έχουν το δικαίωμα χρήσης όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Ο αριθμός των προπονητικών ωρών, που παραχωρούνται σε κάθε αθλητικό σωματείο εξαρτάται και από τα αγωνιστικά τμήματα, που διαθέτει. Φυσικά λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ανά περιοχή ανάγκες, καθώς επίσης συνηθίζεται να ενισχύονται (με προπονητικές ώρες) σωματεία, τα όποια εδρεύουν και δραστηριοποιούνται εντός ορίου της Δημοτικής Ενότητας, όπως γίνεται στην περίπτωση του “ΝΑΟΣ”, κυρίως για λόγους σεβασμού στην εντοπιότητα, χωρίς να υπάρχει κάποια ρητή νομική πρόβλεψη γι΄ αυτό.

Καθότι οι ανάγκες των σωματείων, όπως και των δημοτών αυξάνονται διαρκώς, στο πρόγραμμα προπονήσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Σούδας μειώθηκε η προπονητική μονάδα κατά 10 λεπτά για όλους, ώστε να προστεθεί μια επιπλέον προπονητική ζώνη για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν περισσότερα σωματεία με αγωνιστικά τμήματα και να προστεθούν ώρες κοινού. Όλα τα σωματεία, που έκαναν χρήση του Κλειστού Σούδας, όπως και ο “ΝΑΟΣ”, διατήρησαν τον ίδιο αριθμό προπονητικών μονάδων με την περίοδο 2015-16. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν δύο χρόνια στο Κλειστό της Π. Ηλεκτρικής.

Σχετικά με τη ωριαία ζώνη προπονήσεων, ο Πρόεδρος του σωματείου “ΝΑΟΣ” ενημερώθηκε την Παρασκευή ότι το αίτημά για τις βραδινές ώρες θα ικανοποιηθεί με την αλλαγή της ζώνης προπονήσεων της Δευτέρας, ώστε να παύσει και η κατάληψη. Διευκρινίζεται ακόμη ότι, καθώς το σωματείο “ΝΑΟΣ” παραμένει στην ίδια αγωνιστική κατηγορία με το προηγούμενο έτος, δεν έχει το δικαίωμα αύξησης των προπονητικών ωρών, όπως ζητάει.

Οι συμβάσεις των σωματείων με τους προπονητές δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Χανίων, καθώς το Δ.Σ. του κάθε σωματείου είναι υπεύθυνο και υπόλογο στους γονείς των αθλουμένων αλλά και στους ίδιους τους αθλητές για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προπονητών, με σωστά παιδαγωγικά, ψυχολογικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά τις ώρες κοινού, όλοι οι δημότες των Χανίων έχουν το δικαίωμα, αφού πληρώσουν το ανάλογο αντίτιμο να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Καμία ομάδα δημοτών δεν έκανε αυθαίρετη χρήση κλειστών γυμναστηρίων, όπως προκύπτει και από τα παραστατικά της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων. Τέλος όσον αφορά τα γήπεδα beach volley, οι παραχωρήσεις είναι καθ' όλα νόμιμες και έχουν δημοσιευτεί στην Eφημερίδα της Kυβέρνησης.