Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

16/9/2016, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”- Κορύφωση εκδηλώσεων στις 22/9/2016 “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”

16.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 04:09

Με κεντρικό σύνθημα: “Επιλέγω να μετακινηθώ με τον πιο ωφ€λιμο τρόπο” ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και κορυφώνονται οι δράσεις, με την “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προαγωγή της κυκλοφοριακής αγωγής σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών σε σημεία του Δήμου μας. “Στόχος μας είναι να δούμε την πόλη μας μέσα από τα μάτια των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους, λόγω του γεγονότος ότι πολλοί από εμάς δεν διαθέτουμε την απαραίτητη κυκλοφοριακή παιδεία. Τα ίδια απαράδεκτα ζητήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν μητέρες με καρότσια, ηλικιωμένοι κι άλλοι συνάνθρωποι μας”, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι ο σεβασμός στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών για απρόσκοπτη μετακίνηση θα πρέπει να επιδεικνύεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. “Οι δρόμοι και οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους ανθρώπους”, καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” προγραμματίζονται οι ακόλουθες δράσεις:

  • Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας στις πρώτες τάξεις Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Ειδικός παιδαγωγός θα ενημερώσει τα παιδιά για τις βασικές αρχές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Οι δραστηριότητες θα επικεντρώνονται στην εφαρμογή μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς για να είναι τα παιδιά ασφαλή στον δρόμο.

  • Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016:

α) Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων από τις 7.30 έως τις 9.00 και από τις 14.00 έως τις 16.00, ώστε οι δημότες να μετακινηθούν από και προς τις εργασίες τους, χωρίς τα ιδιωτικής χρήσης οχήματά τους.

β) Περίπατος με εκπροσώπους Σωματείων ΑΜΕΑ και πολιτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση τους στο κέντρο της πόλης. Αφετηρία: Πλατεία Κολοκοτρώνη, στις 11.00.

γ) Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8:00 έως τις 19.00. Οι δημότες, που θα το επισκεφθούν, θα ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

δ) Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων με τα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η φανταστική μου πόλη χωρίς αυτοκίνητο» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ θα διοργανωθούν και δρώμενα για παιδιά με τα ποδήλατα, που είναι διαθέσιμα στο Πάρκο. Στα παιδιά θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και δώρα σχετικά με το μήνυμα της ημέρας.

ε) Από τις 8.00 έως τις 12.00 χώροι στάθμευσης της πόλης μας θα δέχονται δωρεάν τα αυτοκίνητα των συνδημοτών μας. Τα πάρκινγκ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν στάθμευση είναι τα ακόλουθα: Δημοτικό πάρκινγκ “ΚΥΔΩΝ” (οδός Περίδου), Parking Apollon (Γρηγορίου Ε΄, 9-11), Parking PLUS (Ηρώων Πολυτεχνείου 43), Parking ΕΡΜΗΣ ( Μπουνιαλή & Αποκορώνου).

 

p1